"Novakova dodatna motivacija je kada je publika protiv njega!"

Autor: Sport Klub

Sport

14.07.2019

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tomas Johanson, trener Davida Gofana, kaže za Sport klub da je Novak Đoković favorit u predstojećem finalu Vimbldona sa Rodžerom Federerom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Šveđanin, koji je bio sparing partner Federeru dan pred finale, govorio je o taktici, podršci publike, a dao je i svoju prognozu.

Veliki meč nas čeka, šta će biti ključ taktički za obojicu?

- Mislim da je Novak favorit za pobedu. Rodžer mora da pokuša da natera Novaka da izlazi malo na mrežu i mora mnogo da koristi slajs. Takođe, mora da ima najbolji dan na turniru kada je reč o servisu jer Novak trenutno igra jako dobro – kao što sam i ranije govorio, kao zid je. Čak i ako igraš jako dobro, on ostaje u poenu. Skoro je nemoguće pobediti Novaka u ovakvoj formi, na ovoj podlozi i na tri dobijena seta.


Videli smo da je Rodžer riternirao jako dobro protiv Nadala, očekujete li da sada bude više slajsa na riternu?

Da, definitivno, mislim da to mora da radi. Ako bude razmena sa osnovne linije, tu je Novak prejak. Rodžer mora da iskoristi svoje šanse, mada nekada sa Novakom nema ni mnogo prilika da se napadne drugi servis, tako je bilo sa Gofanom. Novakov procenat prvog servisa je visok, a kada je lopta u igri, skoro ga je nemoguće probiti.

Dakle, mislite i da će za Novaka ključ biti u servisu, šta još?


Ne mislim da će biti ključan, ali biće jako važan. Mislim da Novak mora da igra kao i do sada – čvrsto, uz vrlo dobro kretanje i ritern. A i servira jako dobro takođe. Novak će pokušati da drži Federera daleko od mreže – kada Rodžer dođe napred, opasan je, a sa osnovne linije je Novak jači.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Verovatno će publika u većini biti na Federerovoj strani – hoće li se Novak izboriti sa time, imao je i ranije slična iskustva?

Mislim da može i mislim da je spreman za to. Nije bitno ko je Federeru protivnik, svi znaju da će publika na Centralnom terenu Vimbldona da navija za Rodžera. Rekao bih da je Novaka to mučilo do pre nekoliko godina, ali sada je toliko profesionalan i nosi se sa time. Ponekad čak u poslednje vreme vidim i da ga to dodatno motiviše, da još više želi pobedu.

I za kraj, vaša prognoza?


Moja prognoza je da će Novak pobediti, ali ne znam hoće li biti tri, četiri ili pet setova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading