Meč koji je najavio dolazak Novaka i pad Federera

Autor:

Sport

14.07.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dosta međusobnih mečeva su do sada u karijerama odigrali Novak Đoković i Rodžer Federer, a naš as ima bolji skor 25-22. Što se tiče finalnih duela na svim turnirima i tu je Novak bolji 14-7.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer i Novak Đoković

Ipak, jedan meč je bio epski i promenio je karijeru Novaka Đokovića na bolje, a Federeru najavio pad.

Bio je to duel u polufinalu US opena 2011. godine. Do tada je Federer imao skor sa Novakom 15-9 i imao je šansu za plasman u finale jer je vodio sa 5:3 u petom odlučujućem setu, imao servis i 40:15.

Prethodno je Federer vodio sa 2:0 u setovima, ali je naš as stigao na 2:2, ali je u petom setu posustao. Švajcarac je bio na servisu, publika je vrištala od sreće zbog toga, a to je probudilo inat u našem asu.

Ono što je usledilo tada verovatno je promenilo istoriju tenisa.  Federer servira iznenađujuće jako za plasman u finale, usledio je forhend Đokovića i direktan poen iz riterna koji Švajcarac nije video.

Novi servis, razmena udaraca, greška Federera i Nole izjednačuje, a zatim uzima brejk za 5:4. Nakon toga počinje pad Federera.

Novak izjednačuje na 5:5. uzima novi brejk i na svoj servis "čisti" Švajcarca sa Flešing medouza za finale US opena koje je potom osvojio protiv Rafaela Nadala sa 3:1.

To mu je bila četvrta Gren slem titula u karijeri, a treća uzastopno, posle Australije i Vimbldona.

To je možda i ključan momenat karijere Novaka Đokovića, jer je srušio dva najveća protivnika jednog za drugim u borbi za trofej i krenuo svoj uspon ka vrhu. Posle ovog ispadanja Federer je uspeo da osvoji još jedan Gren slem 2012. Vimbldon i nakon toga pet godina ništa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading