Bespoštedna borba legendarnih tenisera: Spektakularni Rodžer nadigrao Nadala i zakazao veliko finale sa Novakom!

Autor:

Sport

12.07.2019

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u finale Vimbldona. On je u polufinalu savladao Španca Rafaela Nadala posle velike borbe i sjajnog tenisa sa 3:1 (7:6, 1:6, 6:3, 6:4).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Rodžer će u svom 12. Vimbldon finalu igrati protiv Novaka Đokovića, koji je ranije tokom dana takođe posle četiri seta savladao Roberta Bautistu Aguta.

Švajcarac je stigao do svoje 101. pobede na Vimbldonu, po čemu je nepriskosnoveni rekorder. Federer će u finalu sa Novakom imati šansu da stigne do svog 9. trofeja u Londonu.

Oba tenisera su odlično servirala na početku meča. Činilo se kao da su na terenu Kveri i Karlović, a ne Rodžer i Rafa.

Na prve probleme za servere čekalo se pri vođstvu Federera od 4:3, pri servisu Nadala. Rodžer je došao do brejk lopte, igrao se dug poen, ali je na kraju Nadal uspeo da se izvuče iz neprijatne situacije.

Pri rezultatu 6:5 za Federera Nadal je imao prednost od 40:0, ali je dopustio rivalu da veže tri poena i stigne do đusa. Naredna dva poena Španac nije odigrao preterano dobro, ali je uspeo da ih osvoji i uvede set u taj-brejk.

Sreća je bila najveći saveznik Španca na startu taj-brejka, koji je prvi napravio prednost. Ipak, Rodžer je podigao nivo igre i od 2:3 vezao pet poena za kraj prvog seta.

U drugom setu viđen je značajno drugačiji tenis nego u prvom – razmene su bile u prvom planu a poeni se više nisu osvajali servisima.

Nadal je prvi propustio dve brejk lopte, a onda je istom merom uzvratio Federer. Imao je 1:1 i 15:40, ali je usledila serija Nadala od 12 osvojenih poena u narednih 13.

Federer je zatim pretrpeo još jedan brejk, na opšte čuđenje publike na Centralnom terenu, a onda "istankovao" poslednji za kraj drugog seta.

Treći set počeo je dobrim servisima na obe strane, ali se nije dugo čekalo za prvi brejk. Rodžer je vezao tri poena na riternu, nadmudrio Nadala na mrežu i napravio brejk za 3:1, koji je ubzro potvrdio uprkos Rafinih 0:30.

Osmostruki osvajač Vimbldona je u naredna dva ritern gema imao 15:40 i 0:30, ali se Nadal oba puta spasao. Ipak, nije uspevao da iskoristi Rodžerove propuste, pa je Švajcarac u laganom ritmu odservirao za vođstvo od 2-1.

Početkom četvrtog seta videlo se da je Rafin nivo tenisa opao i da je Federer u kontroli. Pripretio je u prvom servis gemu Španca, ali nije uspeo da dođe ni do brejk lopti, da bi to uradio u narednom.

Odigrao je fenomenalan ritern bekhendom, iznenadio Rafu i napravio veoma bitan brejk.

Federer je nastavio da dobro servira i mirno čuva svoje gemove, a na 5:3 je imao fenomenalne šanse. Nadal je izgrešio i došlo se do prve meč lopte. Nju je "Bik sa Majorke" spasao servisom, ali omogućio Rodžeru i drugu.

I tu je spasao, nastavio da dobro servira i nekako naterao protivnika da servira za meč i prolaz u finale. Tu ipak nije bilo greške za Federera, koji je zabeležio pobedu uz veliko oduševljenje Centralnog stadiona.

Finale između Đokovića i Federera na programu je u nedelju od 15 časova po srednjeevropskom vremenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading