Federer isprozivao mlade nade svetskog tenisa!

Autor:

Sport

11.07.2019

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih tenisera Rodžer Federer nije bio nimalo blagonaklon prema mlađim kolegama objašnjavajući da nije normalno da "vodeća trojka" toliko vlada ovim sportom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Federer se u petak sastaje sa Rafaelom Nadalom u polufinalu Vimbldona, dok će preostali član vodećeg trija svetskog tenisa Novak Đoković igrati protiv Roberta Bautiste Aguta.

To je pokrenulo pitanje novinara o tome da li je era dominacije Nadala, Đokovića i Federer, koji vladaju teniskim svetom prkoseći godinama do sada već trebalo da se završi.

Federer je na to imao prilično oštar odgovor.

- Da, ovo nije normalno. Ko je mogao pomisliti da će dominacija nas trojice trajati ovoliko dugo. Ipak, činjenica je da generacije tenisera koji dolaze već godinama nisu talentovane kao Rafa, Novak i ja - rekao je Federer.

Federer se u svom zaključku osvrnuo i na svog predstojećeg protivnika, o kome je rekao sledeće:

- Impresivno je kako je Rafa popravio i unapredio svoju igru na travi. Potpuno je promenio način na koji na ovoj površini igra i servira. Osim toga, fascinira me i njegovo odlično fizičko stanje gledajući kroz šta je sve njegovo telo prošlo. Pričalo se da je potrošen, da je gotov, a vidite gde je sad - rekao je Federer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading