Gofan i Johanson menjaju rutinu zbog Novaka: Đoković je kao pauk...

Autor:

Sport

09.07.2019

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković igra u četvrtfinalu Vimbldona sa Davidom Gofanom, čiji trener Tomas Johanson veruje da je srpski teniser glavni favorit za osvajanje turnira. Ipak, Johanson i Gofan su spremili strategiju kako stati na kraj prvom reketu planete.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Naredni na Novakovom "meniju" je Gofan

- Uradiću pripremu i razgovaraću o tome sa Davidom. Obično ne razgovaramo o narednom meču dan pre, već na jutro duela. Imamo sastanak i napravimo plan, ali igrati protiv Novaka znači igrati protiv zida, nema rupa. Zato je taktika vrlo važna, uradićemo domaći i probaćemo da pronađemo nešto, ali Novak izgleda ekstremno dobro u ovom trenutku- rekao je Johanson na početku razgovora.

Nekadašnji sedmi teniser sveta mučio se sa povredom lakta, dugo je tražio formu, a sada ponovo izgleda kao čovek za velika dela.

- Radili smo izuzetno naporno. Bilo je teško na početku, ali od Pariza do sada igra izuzetno dobro – protiv Rafe je bio odličan, onda i u Holandiji uprkos tome što je ispao u četvrtfinalu, a zatim je igrao i finale Halea. Na visokom je nivou, meč sa Verdaskom doduše nije bio vrlo kvalitetan, ali David je bio borben i to je prelomilo- rekao je Johanson.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
David Gofan

Johanson je imao zanimljivo poređenje i Novaka poistovetio sa paukom koji plete mrežu i sve vraća.

- Gotovo je nemoguće pronaći slabost u njegovoj igri. Nema moćan i jak servis, ali to je izvanredan udarac – pogađa svoje tačke, precizan je i konstantan. Sa osnovne linije je zid, kao što rekoh... Sećam se kad sam još davno trenirao sa njim, kao da sam prebacivao sa paukom, sve se vraća. Moramo da pokušamo da ga stavimo u neugodne pozicije na terenu, u suprotnom će nas ubiti- rekao je Johanson.


Na pitanje gde u tom oklopu pronaći prostor za napad, Šveđanin bar zna šta ne treba igrati protiv Novaka.

- Njegova igra na mreži možda, probaćemo da ga možda izvučemo napred, ali i tu se mora biti pažljiv – ako je lopta previsoka, "ubiće" je... Probaćemo da nađemo neka rešenja, ali duge razmene sa njim nisu opcija, to je siguran put u poraz. Za mene je Novak favorit ovde, branilac je titule – komentarisao sam njegove mečeve prošle godine ovde i bio sam vrlo impresioniran. Ipak, mi smo autsajderi i dopada nam se što je tako- rekao je Johanson.

Meč Đokovića i Gofana na programu je u sredu od 14 časova na Centralnom terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading