Evo šta je Novak izjavio po plasmanu u četvrtfinale!

Autor:

Sport

08.07.2019

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković zadovoljan je svojom igrom na Vimbldonu gde se bez problema plasirao u četvrtfinale.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Srpski teniser je u osmini finala rutinski savladao Francuza Iga Ambera u tri seta.

- Uvek je cilj doći do poslednje faze Gredn slemova, najvećih događaja u našem sportu. Uvek pokušavam da postavim formu tako da igram najbolje na ovim turnirima i Vimbldonu. Istorijski za sve igrače i mene takođe je ovo poseban turnir. Uvek me motiviše, od mog detinjstva sam sanjao da igram ovde. Ne uzimam zdravo za gotovo te stvari - rekao je Đoković.

Đoković se nije mnogo umorio u prvoj nedelji turnira, a nije ga "istrošio" ni Amber.

- Ne razmišljam mnogo o čuvanju energije. Pokušavam da se fokusiram na ono što treba da se uradi da se dobije meč na Grend slemu. Obično imate dan odmora izmeđ mečeva i to daje dovoljno vremena da se oporavite. Nisam nikad igrao proti Iga, ali sam ga gledao na US Openu i Rolan Garosu gde je igrao protiv dobrih igrača, pa sam morao da proučim njegovu igru. Nije bio u najboljem izdanju danas, ali je ovo bio dobar turnir za njega pa sam zadovoljan.

Sledeći Novakov rival je Belgijanac David Gofan.

- On je jedan od najbržih igrača na Turu. Ima fenomenalan rad nogu koji mu dozvoljava da bude u balansu i poziciji. Mnogi nisu u takvom balansu, to je vrlo važno, a to mnogo ni ne znaju. On ima verovatno najbolji rad nogu. Bio je u Top 10. Imao je problema sa povredama ali se vraća u najbolju formu. Igra dobro na ovom turniru. Biće to veliki izazov za obojicu - zaključio je Đoković.

Gofan je u osmini finala savladao Španca Fernanda Verdaska 7:6 (9), 2:6, 6:3, 6:4 posle tročasovne borbe.

Đoković i Gofan su do sada imali šest međusobnih susreta, a Srbin vodi 5-1. Međutim, Belgijanac je dobio poslednji susret, u Monaku 2017. sa 6:2, 3:6, 7:5.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading