Tipsarević pokazao da može i protiv TOP 10 igrača: Borio se do poslednje loptice

Autor:

Sport

03.07.2019

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Janko Tipsarević je završio učešće na Vimbldonu, pošto je poražen od osmog tenisera sveta Kevina Andersona 3:1 (6:4, 6:7, 6:1, 6:4).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Janko Tipsarević

Tipsarević je pokazao još jednom da mu Vimbldon od svih Gren slemova najviše budi inspiraciju. Bez garda je krenuo na prošlogodišnjeg finalistu. Nije imao sreće u prvom setu, jer je već u prvom gemu izgubio servis i to je odredilo tok čitavog seta. Od tada Janko je držao svoj servis, dobro servirao i u drugom setu izborio taj brejk, koji je posle velike borbe dobio 7:5 za izjednačenje u setovima.

Ipak, ta borba ga je dosta izmorila, a i požalio se na povredu pošto je tražio medicinski tajm aut. Međutim, predaja nije bila opcija i pored toga što je treći set Južnoafrikanac ubedljivo dobio 6:1. U četvrtom setu, kao i u prvom, već na startu Anderson je napravio brejk. Ali Tipsarević nije želeo da odstupi, borio se žestoko, imao je dve brejk lopte, ali Anderson je uspeo da sačuva servis i na kraju dobije meč.

U narednom kolu osmi igrač sveta i četvrti nosilac sastaće se sa 26. kosturašem Argentincem Gvidom Peljom, koji je u maratonu od pet setova savladao Andreasa Sepija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading