Seča favorita u Londonu, nekadašnji treći reket sveta ispao u drugom kolu!

Autor:

Sport

03.07.2019

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki teniser Rajli Opelka napravio je veliko iznenađenje trijumfom nad Švajcarcem Stanom Vavrinkom u drugom kolu Vimbldona u pet setovima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vimbldon

Opelka, trenutno 63. na svetu, protiv Vavrinke je slavio sa 7:5, 3:6, 4:6, 6:4, 8:6, posle tri sata i 13 minuta igre.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sten Vavrinka

Na taj način, 21-godišnji Amerikanac je došao do svog najboljeg plasmana na nekom Gren slemu, pošto je prethodno najdalje stigao na US Openu – do drugog kola.


Teniser visok 211 centimetara će se u trećem kolu sastati sa pobednikom susreta između Kanađanina Miloša Raonića i Robina Hasea iz Holandije.

Na samom početku meča se igralo gem za gem, da bi mladi Amerikanac iskoristio nalet u 11. gemu i stigao do brejka, kojim je i odlučio set. Usledilo je buđenje Vavrinke, koji je osvojio naredna dva gema zahvaljujući jednom brejku. U drugom je Opelka imao šansu da mu odmah uzvrati udarac, dok je u trećem favorizovani Švajcarac bio siguran.

Činilo se posle trećeg seta da je Vavrinka ‚slomio‘ Opelku, posebno jer je ređao brejk šanse, ali nijednu nije iskoristio. I baš kada je servirao za ostanak u setu Amerikanac ga je ‚brejknuo‘ i uveo meč u taj-brejk u kojem je prvo švajcarski teniser propustio brejk šanse, potom i njegov rival.

Posle rezultata 6:6 bilo je jasno da će igrati na razliku, a posle nove propuštene prilike da oduzme servis rivalu, Vavrinka je poklekao, a Opelka došao do jedne od najvećih pobeda karijere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading