Zamišljao da strelja Srbe, sad trenira Novaka!

Autor:

Sport

01.07.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković (32) ima novog trenera Hrvata Gorana Ivaniševića (47)! Saradnja prvog reketa sveta i osvajača Vimbldona iz 2001, o kojoj se dugo spekulisalo, ozvaničena je pred sam start ovogodišnjeg turnira u Londonu, gde Nole danas (14.00) započinje odbranu titule protiv Nemca Filipa Kolšrajbera.

Goran Ivanišević

I sve bi prošlo bez tenzije da nekada ubojiti server nije žestoko pljuvao po Srbima tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije, a sada će sedeti u Đokovićevom boksu kao pomoć prvom treneru Marijanu Vajdi.

TUĐMANOV VOJNIK

- Pokazali su mi kako da pucam, samo zbog zabave. Pustili su me da pucam iz mitraljeza. Bilo je teško kontrolisati ga, ali, bio je to dobar osećaj. Svi meci izlaze. Razmišljao sam kako bi bilo dobro da neki Srbi stoje ispred mene - rekao je februara 1993. Ivanišević u razgovoru za Njujork tajms pokušavajući da se pred režimom Franje Tuđmana opere od činjenice da mu je otac Srbin.U međuvremenu je Ivanišević često menjao ploču balansirajući na Balkanu između činjenica da ga i svojataju i odbacuju kao krvnika i Hrvati i Srbi. Pre dve godine se i indirektno nudio Novaku posle njegovog rastanka sa Borisom Bekerom.

SAM SE NUDIO

Put do prvog reketa sveta pronašao je radeći sa sunarodnikom Marinom Čilićem i Kanađaninom crnogorskog porekla Milošem Raonićem.

- Saradnja sa Novakom, to bi bilo kao da vas u fudbalu zove Real da budete trener. To se ne odbija - rekao je te 2017. Ivanišević, a san mu se sad i ispunio.

- Poziv je došao nenadano pre nekoliko dana dok sam bio na putu za Švedsku. Došao sam u nedelju ujutro na prvi trening jer kad te zove jedan Novak Đoković dosta toga se stavi po strani. Nažalost, izgleda da ću moći da budem tu samo prve nedelje - poručio je Goran za Sport klub.

On je pojasnio da je u toku međusobno upoznavanje jer je prvi put sa iste strane mreže kao i Nole.

- Porazgovarali smo o mom viđenju njegove igre, o tehničkim stvarima. Sad ćemo se malo bolje upoznati, zbližiti, pa ćemo sesti i videti za dalje - dodao je Hrvat.

Ludaci porede Noleta sa Hilari

Novinar sa Novog Zelanda Mark Rizon ponovo je udario na Novaka Đokovića kao i 2016. u nameri da ga poremeti pred start Vimbldona.

- Sve u vezi sa Srbinom je pogrešno. Frizura mu liči na lutku ili kao da je došao iz vojske. Nakon toga na red dolazi i odeća. Ponekad pomislite da nadimak Nole znači da nema stila (eng. NO styLE) - napisao je Rizon i nadovezao se na svoju stav od pre tri godine, kada ga je uporedio sa Hilari Klinton:

- Novak i Hilari imaju jezive oči. Ima nešto tuđinsko u tim krupnim očima koje gledaju preko vas, kao da skeniraju nebo za letećim tanjirima. Nema tu ljubavi, nema priznanja, nema uživanja, nema harizme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading