Vilander predviđa: Jednog člana "velike" trojke otpisao, evo na koga tipuje za tron!

Autor:

Sport

30.06.2019

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni švedski teniser Mats Vilander rekao je da Rodžer Federer više nije među glavnim favoritima na Gren slem turnirima, ali da na Vimbldonu može da pruži znatno bolju igru nego na ostalim velikim turnirima. Vilander smatra da ćemo ponovo gledati okršaj prvog i drugog reketa sveta u londonskom finalu, prednost daje srpskom asu, ali upozorava na dva imena nove generacije koja mogu Đokoviću i Nadalu da pomrse račune.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket sveta

Federer je tokom karijere osvojio 20. Gren slem titula, a do poslednje od osam na Vimbldonu stigao je 2017. godine. Pred ovogodišnje izdanje najvećeg turnira na svetu Švajcarac je postavljen za drugog nosioca, odmah iza najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Vilander smatra da je Federer jedan od trojice glavnih kandidata za trofej u Londonu, ali najviše očekuje od Đokovića, posebno jer nije uspeo da trijumfuje na Rolan Garosu.

- Vimbldon je Federerova najbolja šansa za 21. Gren slem. To je jedini turnir na kojem ima šansu da pobedi. Ali, nije favorit. Igra se na tri dobijena seta i ne znam kako će reagovati ako bude igrao nekoliko puta po pet setova. Nisam siguran da uopšte može da dobije mečeve u pet setova više. Rekao bih da će do titule doći Novak ili Rodžer ili Rafa, kao i uvek. Mislim da Novak ima blagu prednost u odnosu na preostalu dvojicu zbog onoga što se desilo u Parizu- rekao je Vilander.

Šveđanin takođe veruje da nova generacija igrača, koju predvode Grk Stefanos Cicipas i kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim, mogu da iznenade "veliku trojku" kada imaju svoj dan, ali da im nedostaje konstantnost koja je potrebna na Gren slemovima.

- Mislim da Cicipas ima 1-1 sa Federerom. Igrao je sa najboljima samo po nekoliko puta, ali se mladi igrači ne plaše onoga što su oni postigli, već činjenice da su prvi, drugi ili treći na svetu. Ne plaše se imena i mogu da naprave iznenađenje, kao što je u Australiji Cicipas pobedio Federera. Samo nisu dovoljno dobri u mečevima na tri dobijena seta. Postoje možda desetorica igrača koji imaju 21 ili 22 godine ili su mlađi koji mogu da pobede najbolju trojicu u jednom meču- naglasio je Vilander.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading