Nadal grmi pred Vimbldon: Nije u redu to što rade, ne poštuju naše uspehe...

Autor:

Sport

25.06.2019

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi teniser sveta Rafael Nadal je postavljen za trećeg nosioca na predstojećem Vimbldonu! Španac smatra da nije u redu da jedino na trećem Gren slem turniru u sezoni postoje posebni kriterijumi za određivanje nosilaca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Drugi reket sveta

Vimbldon ima posebnu formulu koja uzima u obzir najviše rezultate na travi u poslednje dve godine, a zbog toga će Nadal sada biti treći nosilac iza Federera uprkos tome što je ispred njega na ATP listi.

To ima ozbiljne posledice po Nadala jer će se sada sigurno sastati u eventualnom polufinalu ili sa Đokovićem ili sa Federerom, a četvrti nosilac je Kevin Anderson, prošlogodišnji vicešampion koji se već neko vreme muči s povredama.

- Čini mi se da nije u redu da Vimbldon bude jedini turnir koji ima sopstveni kriterijum za određivanje nosilaca. Ali to je uobičajeno, u tom smislu rade šta hoće. Da li sam drugi ili treći nosilac, moram da igram na svom najboljem nivou. Osećam da sam spreman da odem do samog kraja turnira- rekao je Nadal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Nije u redu što jedino Vimbldon ima pravo to da radi i nije stvar samo u meni, to se dešava i drugim igračima, ne poštuje se sve što su oni zaradili i uradili tokom sezone- rekao je Španac.

Nadal je prošle godine u epskom meču izgubio od Novaka Đokovića u polufinalu u pet setova. 

Vimbldon počinje 1. jula.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading