Legendarni teniser se oprašta na Vimbldonu: Emotivnim pismom se obratio navijačima!

Autor:

Sport

24.06.2019

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Markos Bagdatis je odlučio da kaže zbogom tenisu! Jedan od najomiljnijih tenisera na ATP turu će svoj poslednji turnir odigrati na Vimbldonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Markus Bagdatis

On je putem svog Instagrama obelodanio da je odlučio da kaže zbogom "belom sportu".

Saopštio je da su povrede ostavile traga i da više nije mogao da igra na željenom nivou.

Emotivnim pismom se obratio fanovima, porodici i svima koji su ga podržavali tokom karijere.

- Hteo bih da vam kažem da će predstojeći Vimbldon biti moj poslednji turnir u karijeri. Izuzetno sam zahvalan za vajld kartu za "Ol Ingland Klab", koja mi je pružila priliku da kažem zbogom sportu koji toliko volim i koji je tako veliki deo mog života poslednjih 30+ godina.

- Ova odluka nije bila laka. Bilo mi je veoma teško, pogotovo fizički, da se vratim na nivo kojem pripadam. Iako moja duša želi, granice mog tela su me sprečile da igram i da budem na konstantno visokom nivou. Posebno su mi zadnje dve godine bile teške, sa povremenim povredama i bolovima. Osim toga, imam lepu ženu, dve ćerkice i treće dete na putu i nisam mogao da budem više uzbuđen da provodim više vremena sa njima kod kuće.

- Iako sam tužan što se opraštam od sporta koji toliko volim, veoma sam uzbuđen zbog sledećeg poglavlja u mom životu. Ostaću i dalje u tenisu, tako da ćete me videti na turu i dalje.

- Ima mnogo ljudi kojima želim da se zahvalim što su bili deo ovog neverovatnog putovanja sa mnom, počevši od moje porodice prvo. Svim ljudima koji su mi pomogli da postanem osoba i teniser kakav sam danas, kažem hvala, posebno mami i tati, koji su me podržavali od treće godine da igram tenis. Hvala vam što uvek verujete u mene i podstičete me da postanem bolji.

- Moj tim, moji bliski ljudi, a posebno fanovi širom sveta... naterali ste me da se osećam dobrodošlim u svakom gradu i zemlji u kojoj sam ikada bio, a vaša ljubav, podrška i energija su nešto što će mi zaista nedostajati. Hvala vam na ovoj neverovatnoj trci. Ne mogu da dočekam da poslednji put u Londonu dam sve od sebe - napisao je Markos Bagdatis.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dear All, I wanted to take the time to write to you all and let you know that this upcoming Wimbledon will be my last tournament as a tennis professional. I am extremely grateful to the AELTC for granting me a Main Draw Wild-Card at the All England Club, and giving me a chance to say goodbye to the sport that I love so much and has been such a big part of my life for the last 30+ years. This decision was not an easy one. It has proven tough for me, especially physically, to come back to where I feel like I belong. Even though my mind wants to do it, the limits of my body have prevented me to maintain and play at a consistent high level as I expect from myself. Especially the last two years have been very difficult for me with recurring injuries and pain. Besides that, I have a beautiful wife, two young daughters, and a third child on the way and I could not be more excited to spend more time with all of them at home. Although I am sad to say goodbye to the sport as an active player, I am very excited for the next chapter of my life – I am going to be staying heavily involved in tennis in a number of capacities, so you will continue to see me on the tour. Lastly, there are so many people to thank who have been a part of this incredible journey with me, starting with my family first and for all. To all the people that have helped me become the person and tennis player I am today, I say thank you, especially to my Mum and Dad who supported me since the age of 3 to play tennis. Thank you for always believing in me and pushing me to become better. My team, my close friends, but especially the fans around the world. You made me feel welcome in each and every city and country I have ever been to, and your love, support, and energy is something I will truly miss. Thank you for this amazing run, I can’t wait to give it my all one last time in London! All the best, Marcos #Grateful #Atp #LoveMyFans #thankyou

A post shared by Marcos B a g h d a t i s (@baghdatis_official) on Jun 24, 2019 at 1:00am PDT

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading