Đoković upleten u priče o seksizmu!

Autor:

Sport

09.06.2019

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haotično vreme koje je napravilo komplikacije organizatorima Rolan Garosa ujedno je pokrenulo i priču o seksizmu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Dominik Tim

Feministički nastrojenom delu teniske javnosti nije se svidelo to što su oba polufinala ženskog dela žreba RG odigrana van centralnog terena.

Džoana Konta i Marketa Vondrušova su, ujedno, morale da odigraju svoj meč na trećem terenu po veličini (Simon-Matje), a kontroverzu je izazvalo to što mečevi muškog dela žreba nisu odlazili sa stadiona "Filip Šatrije".

Bivša šampionka Vimbldona, a trenutno ekspret "Eurosporta", Marijen Bartoli kaže da ona takvu odluku organizatora razume, ali da bi, da je u situaciji polufinalistkinja, bila razočarana.

- Mnogo toga mora da se uzme u obzir. Prvo, tu su gledaoci koji su platili karte za muška polufinala. Ti mečevi su se posebno prodavali i ljudi su papreno platili kako bi ih gledali - navela je Bartoli u kolumni za "Metro".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Britanka Konta kaže da je problem u organizaciji isključivo na strani organizatora.

- Ne želim da sedim ovde i da govorim o tome kada jesam ili nisam isgrala. To nije moj posao, već je on da zabavim ljude u publici, što mislim da sam i uradila. Ako organizatori misle da to što mi radimo nije dovoljno dobro da bi se promovisali i proslavljali, onda morate sa njima da pričate, a ne sa mnom, jer sam ja svoj posao odradila, i to dosta dobro - bila je jasna Konta.

Ono što je bilo okidač jeste meč Đokovića i Tima, koji je zbog užasnog vremena u Parizu morao da bude prekinut u petak i nastavljen u subotu.

To je, ispostavilo se, pomerilo zakazan start ženskog finala između Ešli Barti i Markete Vondrušove, a takođe taj meč značajno "bacilo" u drugi plan.

Konta negira da u čitavom procesu ima seksizma i kaže da takve odluke nije lako doneti.

- Razumem zašto je Stiv Sajmon (predsednik WTA) kritikovao raspored mečeva, ali sada, radeći na TV, znam koliko faktora ulazi u donošenje te odluke. Ne mislim da je to bila seksistička odluka. Naravno, kada vidite rezultate, niste srećni, kao žena i bivša igračica. To razumem - zaključila je Bartoli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading