Jurnjava se nastavlja: Evo kakav će biti poredak na ATP listi ako Nadal osvoji RG!

Autor:

Sport

08.06.2019

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji svetski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Rolan Garosa i igra sa Nadalom za titulu, ali se ispadanje u polufinalu u Parizu neće drastično odraziti na ATP poredak. Štaviše, bez obzira na ishod finala, Nole će uvećati bodovnu razliku u odnosu na Nadala.

RepublikaFoto: Tanjug
ATP poredak se ne menja drastično

Naime, Novak je 2018. godine ispao u četvrtfinalu turnira od Čekinata,  pa će mu ovogodišnje polufinale doneti dodatnih 360 ATP poena, ukupno 1.2715.

Sa druge strane, Nadal je u situaciji da brani trofej od prošle godine. Tako će u slučaju da i osvoji titulu, što je i očekivano, ostati na 7.945 poena, a u slučaju poraza, od ponedeljka će imati 800 bodova manje.

Takođe, profitirao je i Rodžer Federer koji iz Pariza odlazi sa 720 poena više, ukupno 7.145, dok će Dominik Tim, od ponedeljka, ostati na 4. mestu sa najmanje 4.685 poena, dok bi u slučaju pobede imati 5.485.

Do kraja ATP liste, na 5. mestu ostao je Zverev, slede ga Cicipas, Nišikori i Anderson, dok je sada deveti Karen Kačanov, a deseti Fabio Fonjini.

Posle turnira u Francuskoj iz Top 10 ispali su Džon Izner i Huan Martin del Potro.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading