Imala je problema sa mentalnim zdravljem, a sada je šampionka Rolan Garosa: Barti je nova kraljica Pariza!

Autor:

Sport

08.06.2019

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijska teniserka Ešli Barti napravila je najveći rezultat u karijeri osvojivši titulu na Rolan Garosu. Ona je do svoje prve gren slem titule došla posle ubedljive pobede nad Čehinjom Marketom Vondrušovom, bilo je 2:0 (6:1, 6:3).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Upisala se u istoriju ženskog tenisa... Ešli Barti

Barti je tako postala prva Australijanka koja je prigrabila pehar u Parizu posle 46 godina i legendarne Margaret Kort. Sa druge strane, Vondrušova je propustila veliku priliku da postane prva tinejdžerka sa trofejom Rolan Garosa još od 1997. godine kada je u glavnim gradu Francuske trijumfovala Hrvatica Iva Majoli.

Ovim trijumfom Barti je došla i do novog najboljeg plasmana u karijeri – od ponedeljka će biti druga igračica WTA liste iza Naomi Osake.

23-godišnjoj Australijanki za pobedu bila su potrebna tek 72 minuta, a ključni segment statistike koji je bio na njenoj strani bio je odnos u direktnim poenima – Barti ih je imala 27, a 19-godišnja Čehinja tek 10.

Barti je samo jednom gubila servis, i to u petom gemu prvog seta, kada je već vodila sa 4:0. Ipak, Barti je do prvog seta došla veoma lako jer je oduzela servis rivalki u tri navrata – dovoljno za 6:1 u prvom delu igre.

U nastavku je takođe bila dominantna – nije gubila svoje servis-gemove, a dva puta je napravila brejk nakon maratonskih gemova i iskoristila prvu meč-loptu u devetom gemu za veliku radost.

Barti je tako postala i tek drugi osmi nosilac na Rolan Garosu, koji je došao do titule – 2011. godine to je uspelo i Petri Kvitovoj.

Ešli Barti je kompletirala fantastičan povratak u vrh teniskog sveta, pošto je od 2014. do 2016. godine napravila pauzu od tenisa, a kasnije je izjavila da je razlog za to bio problem sa mentalnim zdravljem.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading