(VIDEO) Da se ispravi nepravda prema Noletu: Đoković nikad nije nominovan za najboljeg sportsmena, posle ovog gesta dobija titulu garantovano!

Autor:

Sport

06.06.2019

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zašto Novak nikad nije bio u izboru za najboljeg sportsmena? Najbolji teniser sveta se plasirao u polufinale Rolan Garosa pošto je u četvrtfinalu savladao Aleksandera Zvereva sa ubedljivih 3:0, a meč je obeležio i fer-plej potez koji dugo nije viđen na teniskim terenima.

Nole za sportsmena 2019.!

Naime, u situaciji kada je 15:0 na servis Nemca, došlo je do sporne sudijske odluke, koja se nije dopala Zverevu. Sudija je sišao sa stolice da proveri servis Zvereva i konstatovao je da je lopta u autu. Zverev je zahtevao da se odluka promeni, a kada je i Novak prišao i pogledao, priznao je da je Zverev u pravu uz ovacije publike.

 

Naravno, ovaj potez nije ostao neprimećen ni kod teniskih eksperata. Tako je novinar Nujork Tajmsa, Ben Rotenberg, oduševljen Novakovim potezom, izneo zanimljivo zapažanje.

- Niko ne postigne više poena od Novaka. On od mene dobija glas za sportski potez konstantno, ali je za tu nagradu čak retko i nominovan. 

Zanimljivo, u poslednjih 15 godina, upravo je ova ATP nagrada u čak 13 navrata pripala Federeru, dok je Nadal osvajao dva puta.

Da podsetimo, Novak na teren izlazi ponovo već u petak kada igra sa Dominikom Timom koji je bio bolji od Karena Kačanova sa 3:0.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading