Novak štrikao, pa počistio Zvereva!

Autor:

Sport

07.06.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korak bliži konačnom cilju - osvajanju Rolan Garosa! Novak Đoković je nastavio svoj osvajački pohod u Parizu, pošto je u četvrtfinalu Rolan Garosa pregazio mladog izazivača Sašu Zvereva sa 3:0 (7:5, 6:2, 6:2). Novak je tako upisao svoj 26. vezani trijumf na grend slem turnirima i zakazao polufinalni okršaj sa Dominikom Timom, koji je bio jednako ubedljiv protiv Rusa Karena Kačanova (6:2, 6:4, 6:2).

Novak Đoković

Koliko je srpski as uveren u svoje sposobnosti, možda najbolje ilustruje slika koju je dan pre četvrtfinalnog duela sa Nemcem okačio Novak na društvenim mrežama. Na slici su on i njegova supruga Jelena, koja ga uči štrikanje. Da li mu je to pomoglo da se opusti ili pronađe dodatni fokus neophodan kako u štrikanju tako i u tenisu, teško je reći, ali je evidentno da je izašao u četvrtak na stadion "Filip Šatrije" našpanovan kao u najboljim danima.

26 vezanih pobeda na grend slemovima ima Novak

Što se tiče meča sa Zverevim, Nemac je jedinu šansu imao u završnici prvog seta, kada nije uspeo da potvrdi brejk koji je napravio u idealnom trenutku - pri rezultatu 5:4. Ali od tog trenutka sve se okrenulo, Đoković je ubacio u višu brzinu nedostižnu za Zvereva, osvojio četiri vezana gema i više se nije osvrtao nazad.

Foto: instagram.com/Jelena Đoković

Naredni duel koji je na programu već danas, pošto svoj meč prethodno odigraju Nadal i Federer (12.50) sa Dominikom Timom, biće znatno zahtevniji i teži u svakom smislu. Srpski teniser vodi sa 6-2 u pobedama, ali je na ovom turniru rezultat 1-1. Međutim, važno je istaći da je Đoković dobio poslednjih pet duela, koji su došli posle ubedljivog trijumfa Tima nad prvim igračem sveta u Parizu pre dve godine.

ROLAN GAROS - četvrtfinale

Đoković - Zverev 7:5, 6:2, 6:2

Tim - Kačanov 6:2, 6:4, 6:2

Nadal - Nišikori 6:1, 6:1, 6:3

Federer - Vavrinka 7:6, 4:6, 7:6, 6:4

polufinale (petak)

Nadal - Federer 12.50

sledi Đoković - Tim

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading