Dominik Tim mora da prevaziđe sebe: Lakše bih pobedio Nadala nego Novaka!

Autor:

Sport

06.06.2019

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijski teniser Dominik Tim je izbacio Karena Hačanova u tri seta u četvrtini finala Rolan Garosa, a u polufinalu će u petak igrati protiv Novaka Đokovića. Četvrti teniser sveta ne zna kako će da se izbori sa Srbinom pošto mu Novakov stil igre nikako ne odgovara, a ako uzmemo u obzir njegovu trenutnu formu, moraće Austrijanac da "izmisli" rešenje za polufinale i da prevaziđe sebe kako bi parirao najboljem na svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dominik Tim vs. Novak Đoković u polufinalu RG

 Austrijanac je pred taj meč rekao da je mlađim igračima neverovatno teško da igraju u eri Đokovića, Nadala i Federera.

- Do sada sam u četvrtfinalima igrao dva puta sa Novakom, Čekinatom i Nadalom, bilo je teško. Teško je osvojiti Gren slem, posebno za nas koji nemamo nijedan. Ako je sve uobičajno moraš da dobiješ bar dva igrača koji imaju po 15 osvojenih Grend slemova. Svi mogu onda da shvate koliko je to teško. Izaći ću na teren sutra, daću sve i nadam se pozitivnom ishodu. Izazov je ogroman. Novak je u dobroj formi i igra najbolji tenis u životu. U polufinalu sam sa tri možda najbolja igrača ikada tako da svi mogu da vide koliko mi je teško- rekao je Tim.

Onda je nastavio o "velikoj trojci" sa divljenjem.

- Kada igraš protiv njih podloga nije bitna. Svi su osvojili sve Gren slemove. Na svakoj podlozi je teško protiv njih. Nikada se nije desilo da tri igrača imaju preko 15 Slemova i to sve pokazuje. Ja sam ovde četvrti put u polufinalu i znam koliko je teško stići dotle. Ova trojica međutim to rade poslednjih 10 ili 15 godina. To pokazuje kakav je njihov nivo. Sa druge strane, svu trojicu znam. Mnogo puta sam igrao sa njima, dobro mi je u njihovom društvu, ali pokušavam sve što mogu da ih dobijem- rekao je Austrijanac.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Tim je objasnio i zašto mu Novakova igra ne odgovara kao i zbog čega je uspeo čak četiri puta da dobije Rafaela Nadala. 

- Teško igram protiv igrača koji rano udaraju lopticu i koji je udaraju ravno kao Novak. Sa druge strane jesam dobio Rafu četiri puta ali sam imao sjajne dane tada. Ne mislim o Rafi jer prvo moram da imam neverovatan dan u petak- zaključio je Tim.

Tim će sa Đokovićem igrati u petak na Šatrijeu, a taj meč će početi odmah posle prvog polufinala između Federera i Nadala. Njih dvojica svoj meč počinju u 12:50. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading