Federer otkrio kako voli da završi meč i šta treba da uradi da bi pobedio Nadala!

Autor:

Sport

05.06.2019

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer će posle osam godina imati priliku da na Rolan Garosu igra sa Rafaelom Nadalom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Tada je od Španca izgubio u finalu, a sada mu se pruža nova prilika. Naravno, Rafa je zbog svega što je uradio do sada u Parizu favorit u tom meču, ali Federer vidi svoje šanse.

Ljubitelje tenisa raduje što će imati priliku da vide novi okršaj dvojice tenisera sa najvećim brojem Grend slem titula, nema dileme da će to biti pravi apektakl.

- Nisam bio u polufinalu Gren slema godinu ili nešto jače. Imao sam neke teške poraze u osmini ili četvrtfinalima. Sa te tačke gledišta, prevazišao sam svoja očekivanja ovde. Posle nekoliko godina u kojima sam propuštao Rolan Garos, lepo je opet biti u polufinalu, tako da je osećaj zaista sjajan - zadovoljan je Švajcarac posle pobede nad Stanom Vavrinkom.

Rodžer je jedan od malobrojnih koji i na šljaci voli da igra na mreži. Volej mu je tokom celog toga turnira sjajno funkcionisao, a na taj način je i završio meč sa sunarodnikom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Podsetili su ga da je rekao kako je ranije na turniru rekao da ako želi da igra dobar volej mora da bude kao panter.

- Uvek je u pitanju vaš pristup. Možda se ugledate na životinju kao na inspiraciju. Nisam siguran da možete da razmišljate o udarcu i da razmišljate kao da ste životinja. Sve zavisi od toga koliko naporno radite na treningu. Ili kako sebe inspirišete putujući svetom. Kada dođe do do izlaska na mrežu, morate to da uradite sa svrhom. Ne možete to da činite samo zato što vam je neko rekao da to radite. Morate da verujete u to. Dva poslednja poena na meču završio sam volej udarcima. Za mene je još veća čast ako pobedim na taj način - kaže Federer.

Federer je rekao i da nema smisla ulaziti u meč sa Nadalom ako ne veruje da može da pobedi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Uvek postoji šansa, ao protiv bilo kog igrača. Inače niko ne bi došao da gleda jer svi znaju rezultat unapred. Sport je takav, svaki meč treba da se odigra, a samo jedan pobeđuje - dodao je Federer.

Rodžer zna da će morati neke stvari da prilagodi protivniku.

- Svi znamo ko je Rafa na šljaci i koje su njegove najbolje tačke i vrline. To što igra levom rukom menja sve. Imam dva dana da se odmorim, što je dobro, bolje je od jednog. Moraću da vežbam protiv nekog ko je levoruk. Igrao sam sam petoricom dešnjaka, tako da je za mene ovo potpuna promena. Sve je drugačije, a na to morate brzo da se naviknete, nema vremena za gubljenje - zaključio je Federer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading