Još jedna dominantna partija Rodžera Federera!

Autor:

Sport

02.06.2019

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer pobedio je Argentinca Leonarda Majera sa 3:0 i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Federer je savladao 68. igrača planete bez mnogo problema sa 6:2, 6:3, 6:3 za 105 minuta igre i sa 37 godina postao najstariji teniser od 1991. koji će se naći u četvrtfinalu.

Rodžer je i četvrti duel u Parizu rešio bez izgubljenog seta, a o njegovoj dominaciji govori podatak da Majeru nije prepustio ni brejk šansu.

Osvajač Otvorenog prvenstva Francuske iz 2009. godine, brejkom je otvorio duel sa Majerom, zatim u petom gemu ponovo oduzeo servis rivalu, i rutinski poveo sa 1:0.

I drugi set počeo je na identičan način, Rodžer je odmah stekao brejk prednosti koji je održavao ne dopustivši rivalu priliku za brejk loptu, da bi završni udarac zadao novim brejkom za 6:3.

U istom ritmu je iskusni Švajcarac igrao i u trećem setu. U četvrtom gemu je propustio četiri brejk lopte, ali u šestom mu je bila dovoljna samo jedna da stekne prednost, zatim ode na 5:2, i bez problema plasira se u narednu fazu.

Njegov rival u borbi za polufinale biće bolji iz duela Stefanosa Cicipasa i Stana Vavrinke. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading