SPEKTAKL NA ROLAN GAROSU: Krajinović nakon više od 4 SATA borbe srušio Španca i prošao dalje!

Autor:

Sport

29.05.2019

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Filip Krajinović savladao je Roberta Karbaljesa Baenu rezultatom 3:2 nakon epske borbe i više od četiri sata tenisa!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Krajinović

Srbin je još jednom pokazao jak karakter i slavio sa 6:4, 6:4, 6:7, 3:6, 8:6, uprkos sjajnom otporu španskog tenisera, koji trenutno zauzima 76. poziciju na ATP listi. 

Bio je Filip favorit protiv Karbaljesa Baene i pre meča, a na terenu je morao dobro da se oznoji da bi to i opravdao. Ovo im je bio treći međusobni susret, a sva tri dobio je Krajinović.

Španac je nešto bolje ušao u meč, prvi stigao do brejka, ali se tog trenutka naš teniser "probudio" i zaigrao znatno kvalitetnije i agresivnije. Odmah je u sedmom gemu oduzeo servis protivniku, a potom u devetom gemu iskoristio treću brejk loptu, što je bilo dovoljno da osvoji prvi deo igre rezultatom 6:4.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rolan Garos

U drugom setu viđena je velika borba, a ponovo je presudan bio deveti gem, koji je na ovom susretu bio srećan za našeg igrača. Ovoga puta iskoristio je prvu brejk loptu i u narednom servis gemu, bez izgubljenog poena, stigao do vođstva od 2:0. Činilo se tada da neće biti problema, ali...

Krajinović je ponovo prvi oduzeo servis protivniku i u trećem setu, servirao je pri rezultatu 6:5 u gemovima za pobedu, imao meč loptu, međutim, nije bilo dovoljno. Ušlo se u taj-brejk u kojem je Baena bio potpuno dominantan i dobio ga sa ubedljivih 7:1. 

U četvrtom setu Filip je poveo sa 2:0, ali je onda usledila potpuna "blokada" u igri. Do kraja seta osvojio je samo jedan gem, a dopustio protivniku da napravi čak tri brejka. Rezultat u četvrtom setu bio je 6:3. 

Peti, odlučujući set, ponovo je počeo brjekom koji je napravio Krajinović. Nova prilika da se završi meč, servis na 5:4, ali je usledio katastrofalan gem, te se meč nastavio i polako ušao u peti sat igre. I na 6:5, Srbin je po treći put dobio priliku da servira za meč, ali je i to uspeo da "prokocka". Tek na 7:6 uspeo je maksimalno da se skoncentriše i iskoristi četvrtu meč loptu, te tako slavi posle neverovatna 4 sata i 18 minuta borbe. 

U narednom kolu Krajinović igraće protiv Stefanosa Cicipasa, mladog Grka koji je ranije tokom dana savladao Huga Delijena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading