29. teniser sveta ujedinio Srbe - LAJOVIĆ: Da postane standard da nas je petorica

Autor:

Sport

28.05.2019

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Dušan Lajović bio je zadovoljan svojom igrom u pobedi nad Tijagom Monteirom u prvom kolu Rolan Garosa, a posebno činjenicom da je meč završio u tri seta (6:3, 6:4, 6:4).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Lajović

- Nije bio sjajan start jer sam odmah pretrpeo brejk, ali posle toga sam uhvatio ritam i zadovoljan sam igrom. Nije uopšte bilo lako iako sam završio u tri seta – za mene je nezgodan igrač jer je levoruk i dosta voli da "vrti" iz forhenda po mom jednoručnom bekhendu. Očekivao sam da igram van svoje zone komfora, dobro je što su proširili terene, tako da sam mogao da stanem dosta daleko i da udaram iz položaja koji mi odgovara -  kaže Lajović i dodaje:

- U trećem setu sam jedino pao malo energetski, on je tu bio blizu da napravi brejk i da zakomplikuje situaciju, ali sam uspeo u pravom trenutku da se vratim, da bih onda od 40-0 napravio brejk. Srećan sam što sam sačuvao energiju i završio u tri seta, nemam zamerki.

Posle finala Monte Karla Duci je dobio samo jedan meč, ali nije izgubio samopouzdanje.

- Osećao sam se i posle Monte Karla dobro na treninzima, mislim da sam na treninzima izgubio možda jedan set do sada... U stvari dva, računajući i set protiv Rafe. Naravno, drugačije je na tri dobijena seta, ali nisam osećao da ne verujem u svoju igru, naprotiv, igrao sam kako očekujem od sebe - čvrsto sa osnovne linije, napadao kada imam šansu, menjao ritam drop šotovima, nisam oscilirao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Lajović

Sledeći rival biće mu 20-godišnji Francuz Eliot Banšetri, koji je prošao kvalifikacije i savladao Kamerona Norija. Trenutno je 273. na ATP listi.

- Ne znam mnogo o njemu, čak ga nikad nisam ni gledao. Sada je dobio Norija, naleteo sam na Kamerona u svlačionici i pitao ga kako je bilo, ali odgovorio mi je da on nije igrao dobro i da ga uopšte nije pritisnuo. Nije mogao da mi kaže ništa konkretno, ali pokušaću da nađem neke Eliotove mečeve. Opet, bolje nego Nori, koji je levoruk i nezgodan kad igra dobro. Četiri meča je dobio Francuz, imaće i publiku iza sebe.

Srbija će sada imati petoricu predstavnika u muškom singlu u drugom kolu.

- To je super vest. Miomir i Filip su izvukli dva teška meča i to je jako važno za njihovo samopouzdanje. Filip je u odličnoj formi, favorit je i u sledećem kolu (sa Karbaljesom Baenom), a Miomiru ćemo reći kako da igra sa Gofanom – imaće sve na papiru, ali mora to da sprovede u delo, meč je druga stvar i koristiće mu da ga iskusi. Voleo bih da imamo petoricu i u drugoj nedelju – ako ništa, više od jednoga jer verujem da ćemo jednog sigurno imati. Dvojica bi bila veliki uspeh, nadam se da će to postati standard, lakše nam je i u svlačionici - zaključio je Lajović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading