SVE ŠTO TREBA DA ZNATE: Predstavljanje narednog Đokovićevog protivnika na Rolan Garosu!

Autor:

Sport

27.05.2019

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je zahvaljujući sjajnoj partiji protiv Huberta Hurkača izborio plasman u drugo kolo Rolan Garosa, u kojem će igrati protiv Henrija Laksonena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Nije se svetski broj jedan mnogo potrošio u duelu prvog kola protiv 22-godišnjeg Poljaka. Pobeda od 6:4, 6:2, 6:2 za samo sat vremena i 37 minuta nešto je čime svi Noletovi navijači mogu da budu zadovoljni.

Pogotovo što je protiv njega igrao prvi put, a takođe će prvi put igrati i protiv narednog protivnika, Henrija Laksonena. Reč je o 27-godišnjem Švajcarcu, koji je trenutno 104. teniser na ATP listi.

Igra desnom rukom, poseduje dvoručni bekhend, a najbolji plasman u karijeri bila mu je 93. pozicija na svetu. Ove sezone odigrao je ukupno sedam mečeva i zabeležio tri pobede. U karijeri od tenisa je zaradio nešto manje od 950 hiljada dolara, za razliku od Novaka koji je zaradio 131 milion dolara.

Laksonen je u prvom kolu odigrao besprekoran meč i prosto počistio sa terena mladog Pedra Martineza za nešto više od dva sata igre. Švajcarac je pobedio sa 3:0 (6:1, 6:0, 7:6).

Novak je u izjavi koju je dao nakon pobede protiv Hurkača priznao da ne zna mnogo o Laksonenu, ali da će uraditi "domaći zadatak" i maksimalno se spremiti za susret protiv njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading