SAVRŠENSTVO BEZ MANE: Novak najkompletniji igrač u istoriji

Autor:

Sport

22.05.2019

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji treći teniser sveta David Nalbandijan kaže da Novak Đoković u svojoj igri nema slabosti.

RepublikaFoto: Ap photo
Novak Đoković

- Đoković je kompletan teniser. Servira bolje nego što se na prvi pogled čini, kreće se neverovatno – kada igra na svom nivou, nema padova i nema slabosti, tako da protivnik ne zna kako da igra s njim. Sa osnovne linije nema slabost, najkompletniji je teniser u istoriji - kaže 37-godišnji Argentinac.

Takođe, Nalbandijan je govorio i o Rafaelu Nadalu, posebno o pobedi nad njime na Mastersu u Parizu 2007, kao i o Rodžeru Federeru.

- Nadal je jedan igrač kada igra duge poene, a drugi kada igra kratke. U Parizu sam osećao kao da mogu da uradim šta želim loptom, igrači koji imaju dobar dvoručni bekhend mogu da se nose sa njegovim fohendom - kaže David i dodaje:

- Federerova igra je evoluirala, zahvaljujući poboljšanom bekhendu postao je konstantniji, a do tada se mučio. Ta promena se dogodila 2003. godine, primetio sam je u Hjustonu. Od tada je izgubio dva meča za godinu dana.


Nalbandijan je igrao barem polufinale na sva četiri Slema, izgubio je finale Vimbldona 2002, a u karijeri je osvojio 11 trofeja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading