NADAL: Budućnost tenisa? Nisam Bog da bih znao

Autor:

Sport

22.05.2019

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi igrač sveta Rafael Nadal nije siguran u kom pravcu će se razvijati tenis kada sa velike scene siđu Novak Đoković, Rodžer Federer i on.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Srbin, Švajcarac i Španac i dalje dominiraju na Turu i teško je poverovati da će im u sledeće dve, tri godine neko preuzeti primat.

- Da li će tenis biti u opasnosti kada Đoković, Federer i ja završimo karijeru? Tenisu su potrebne zvezde i orijentiri koji će ostati u istoriji i privući pažnju onih koji ne prate naš sport. Ne možemo pouzdano da znamo da li će sledeća generacija dostići isti nivo kao i mi. Stoga je potrebno pronaći druge načine za privlačenje novih navijača i nastaviti povećavati očekivanja - istakao je Nadal i nastavio:

- Pitate me kako to postići? Ja nisam Bog. Ne mogu da dam tačan odgovor. Svet se kreće tako brzo da postoje stvari koje ne možemo da kontrolišemo. Moramo da živimo i uživamo ​​u sadašnjosti.

Rafa je prošlog vikenda pobedom protiv Đokovića osvojio titulu na Mastersu u Rimu, a na Rolan Garosu, koji počinje 26. maja, pokušaće 12. put u karijeri da slavi na šljaci u Parizu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading