Troicki na korak od Rolan Garosa!

Autor:

Sport

22.05.2019

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Viktor Troicki savladao je Džejsona Kublera sa 2:0 (6:1, 7:6) u drugom kolu kvalifikacija za Rolan Garos.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Viktor Troicki

Samo još jedna prepreka ostala je Troickom kako bi se ove godine našao u glavnom žrebu Rolan Garosa. Duel protiv australijskog tenisera započeo je izuzetno, napravivši brejk već u prvom servis gemu protivnika, koji je trenutno 171. reket planete. 

Problema na Viktorov servis praktično da nije bilo, osim u trećem gemu kada je Kubler imao jednu brejk loptu. Do kraja prvog dela igre Troicki je još jednom oduzeo servis protivniku i osvojio prvi set rezultatom 6:1, za samo 27 minuta igre. 

Potpuno drugačiji razvoj događaja viđen je u drugom setu, u kojem uopšte nije bilo brejk lopti. Čuvali su se servisi, pa se tako ušlo u taj-brejk, koji nije bio ništa manje neizvesniji. Propustio je Australijanac dve set lopte, Troicki takođe dve meč lopte, ali je treća donela sreću i tako je srpski igrač sa 11:9 dobio taj-brejk i slavio sa 2:0 u setovima za sat i 28 minuta igre. 


Protivnik u poslednjem kolu kvalifikacija biće mu 22-godišnji Francuz Aleks Miler, a ukoliko u četvrtak savlada i njega, koji je 303. teniser sveta, plasiraće se u glavni žreb Rolan Garosa, koji počinje 26. maja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading