Noćni triler pripao Novaku: Đoković u polufinalu Rima posle epskog okršaja sa Del Potrom!

Autor:

Sport

17.05.2019

23:05 >> 22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser, Novak Đoković se plasirao u polufinale Rima pošto je savladao Huana Martina Del Potra posle nestvarnog preokreta rezultatom 4:6, 7:6, 6:4.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Huan Martin Del Potro vs. Novak Đoković

Kakav meč, kakva drama! Sjajan duel smo imali priliku da gledamo u četvrtfinalu Rima!

Igralo se čvrsto od starta meča, nizali su se atraktivni poeni, teniseri su silovito udarali i borili se jedan protiv drugog, ali i protiv lošeg terena koji je nekoliko puta odneo "danak" igračima.

Đoković je prvi stigao do brejk lopti, ali nijednu nije iskoristio pošto je Argentinac mogao da se osloni u servis koji je sjajno funkcionisao, podsetio je Delpo na najbolje dane.

Posle neiskorišćenih šansi, stiže kazna, i to u 7. gemu. Argentinac je napravio brejk, ali daleko od toga da je Novak igrao loše, ali moralo je bolje protiv nadahnutog Delpoa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Pripretio je Novak u više navrata do kraja prvog seta, ali servis je 9. tenisera sveta je sjajno funkcionisao, a ne ostaje mnogo toga da se odigra na projektile koje šalje Argentinac.

Novak je igrao dobro, ali je utisak bio morao više. Visio je brejk u vazduhu u drugom setu i Novak ga pravi u 6. gemu. Argentinac je tokom meča pogađao nemoguće, ali morao je da počne da promašuje. Ekspresno je Novak stigao do 5:2, ali ga je onda mali pad koncentracije skupo koštao. Delpo je uzvratio, odluka je morala da padne u taj-brejku.

Ogromna borba je viđena u taj-brejku. Del Potro je raspalio po loptici i nije želeo da prokocka stečeno. Novak spašava dve brejk lopte, jednu nakon nestvarnog drop-šota kada mu se poklonio ceo stadion, a onda dva maestralna, samouverena poena koja su mu donela drugi set.

Ovo je udarac koji je presudio meč.

 

 

A onda je usledilo ono što se očekivalo... Novak je bio svežiji i fizički spremniji, a imao je i psihološku prednost u odlučujućem setu. Nije htela loptica tamo gde je Novak hteo, stradao je reket, vikao je na svoju ložu, ali kada Novak to radi, lomi reket, lomi i meč. Napravio je pravovremeni brejk, a Delpo je usporio, mada je viđen nestavaran intenzitet igre tokom čitavog meča.

Nisu odstupali teniseri do kraja meča, ali je Novak imao jedan brejk viška. Srbin je zakazao okršaj sa Dijegom Švarcmanom u polufinalu Rima koji je prethodno savladao Keija Nišikorija.

KRAJ MEČA Novak je u finalu!

6:4  Novak je u polufinalu!

4:3 Ne da se Delpo!

4:2 Igra sjajno Novak samo da ovako nastavi!

3:2 Brejk za Đokovića! Šta igraju ovi momci! Delpo dobija poen meča, možda i turnira,a onda greši iz forgenda koji je počeo da ga izdaje.

2:2 Novak spašava 3 brejk lopte! Burno proslavlja svaki poen srpski teniser!

2:1 Ponovo vodi Delpo, Đokovića ne služi reket, pa zamalo da završi u kanti za đubre.

1:1 Đoković je odigrao nekoliko nerezonskih poena, ali uspeva da sačuva servis!

0:1 Nastavlja Delpo sa sjajnim servisima!

KRAJ DRUGOG SETA 7:6 dobija Novak

7:6 (8:6) Ogromna borba je viđena u taj-brejku. Del Potro je raspalio po loptici i nije želeo da prokocka stečeno. Novak spašava dve brejk lopte, jednu nakon nestvarnog drop-šota kada mu se poklonio ceo stadion, a onda dva maestralna, samouverena poena. Ogromno bravo za Novaka! Odluka pada u trećem setu!

 

 

6:6 Igraće se taj-brejk!

6:5 Siguran i agresivan gem, pre svega jako važan za Novaka.

5:5 Niže silovite udarce Delpo, neće lako prokockati stečeno.

5:4 Mali pad koncentracije Đokovića i 3 brejk lopte za Argentinca, drugu Novakov rival koristi!

5:3 Jednu set loptu je spasao Delpo, moraće Novak da servira za set!

5:2 Đoković preuzima stvari u svoje ruke! Servis sjajno služi prvog tenisera sveta!

4:2 Brejk za Đokovića! Visio je brejk u vazduhu iako Delpo i dalje sjajno igra, ali sreća ga je napustila.

3:2 Siguran je Novak, čini se da mu malo fali da preokrene meč u svoju korist!

2:2 Vraća Del Potro ekspresno! Očistio je sve linije Argentinac!

 

 

2:1 Perfektan gem Novaka! Meč za teniske sladokusce.

1:1 Imao je Đoković brejk loptu, ali Argentinac pravovremeno koristi svoje najjače oružje.

1:0 Novak dobija prvi gem! Ali, Argentinac igra ozbiljan tenis...

KRAJ PRVOG SETA Đoković - Del Potro 4:6

4:6 Imao je Đoković ponovo 0:30, ali šta je onda odigrao Argentinac! Slao je neodbranjive udarce u Novakovo polje. Delpo je dvaput pogrešio iz bekhenda, a Đoković propustio dve brejk lopte, a onda je Argentinac sjajno gađao liniju i osvojio prvi set!

4:5 Furiozan gem za Đokovića! Ima još da se igra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

3:5 Imao je Đoković 30:0, ali nije uspeo da odmah vrati brejk. Delpo nastavlja sa sjajnim servisima, Nova deluje nervozno!

3:4 Brejk za Argentinca! Del Potro nije iskoristio prvu, ali jeste drugu brejk šansu. Silovito udara Argentinac u pojednim momentima podseća na svoje najbolje dane.

3:3 Kakav tenis u Rimu! Siloviti udarci se nižu. Najbolji poen do sada i najduža razmena pripala je Đokoviću i donela mu brejk loptu, ali Del Potro je spasava i naredna dva poena osvaja posle sjajnih servisa.

3:2 Đoković sjajno servira posle čega mu nije teško da poentira, ne dozvoljava Delpu da pripreti.

2:2 Kakav gem! Imali smo priliku da odgledamo nekoliko sjajnih poteza. Prvo Novakov perfektni lob na brejk loptu, a onda neverovatna dijagonala Delpoa. Uspeva Argentinac da izjednači.

 

 

2:1 Đoković forsira Del Potrov bekhend i to mu uspeva. Perfektnim drop-šotom Novak stiže do novog gema.

1:1 Izjednačuje Delpotro! Novak je napravio dve greške, a Argentinac asom dobija prvi gem. Teren nije u najboljem stanju.

1:0 Novak sigurno započinje meč! Ritern ga sluša, a i servis. Videli smo jednu dužu razmenu koja je pripala Đokoviću.

22.00 - Meč je počeo!

21.30 Meč ipak počinje od 22 časa.

20.57  Đoković i Del Potro čekaju završetak meča između Kristine Mladenović i Marije Sakari. Na istom terenu se igra duel Srbina i Argentinca. U toku je drugi set, a Francuskinja vodi 1:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading