Što mu je ovo trebalo? Federer navukao gnev navijača, stao u odbranu divljaka Kirjosa!

Autor:

Sport

17.05.2019

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontroverzni australijski teniser, Nik Kirjos je divljao tokom meča sa Kasperom Rudom posle čega je diskvalifikovan. Njegovo neprimerwno ponašanje je osudila čitava sportska javnost, ali ne i Rodžer Federer koji smatra da je kazna prestroga, i to je izjavio na "provokativan" način.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nik Kirjos i Rodžer Federer

Rodžer Federer nema ništa protiv agresivnog ponašanja na terenu, divljanja, vređanja navijača i sudija, jer kako drugačije objasniti to što smatra da Nik Kirijos nije zaslužio suspenziju posle skandala koji je napravio u Rimu

Australijancu će zbog toga biti oduzet ceolupan nagradni fond koji je trebalo da mu pripadne sa turnira u Rimu, kao i svi poeni koje je osvojio. Takođe, Kirjos će dobiti kaznu od 20.000 evra. 

Rodžer smatra da nije zaslužio suspenziju.

- Ne mislim da bi trebalo da bude suspendovan jer je otišao sa terena. Šta je uradio? Povredio je stolicu? Ne znam, to nije dovoljno za mene. Ne znam da li je na uslovnoj kazni zbog situacije iz Šangaja ili ne. Ako je to slučaj, onda bi možda trebalo to proveriti - stakao je Federer.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading