Senzacija: Zverev eliminisan iz Rima!

Autor:

Sport

14.05.2019

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijan Mateo Beretini priredio je iznenađenje dana u 3. kolu Mastersa u Rimu pobedom protiv petog igrača sveta Aleksandra Zvereva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Zverev

On je za sat i 49. minuta eliminisao petog tenisera sveta sa 7:5, 7:5. Zanimljivo je da je Beretini dobio specijalnu pozivnicu za turnir i na taj način "upao" u glavni žreb.

Dvadesettrogodišnji Beretini je plasmanom u treću rundu ostvario najveći uspeh u karijeri na turnirima iz Masters serije i u osmini finala sastaće se boljim iz duela Dijego Švarcman - Albert Ramos-Vinolas.

Beretni je u oba seta napravio brejk u odlučujućem setu na oduševljenje publike u gradu u kojem je i rođen. Italijan je odlično počeo meč i brejkom u drugom gemu najavio je da se neće lako predati. Nemac je ubrzo uzvratio i oduzeo je servis protivniku za 3:2 i do poslednjeg gema više nije bilo bejk lopti. Domaći teniser je u 12. gemu iskoristio drugu set loptu i napravio veliki korak ka pobedi.

Zverev je u prvom gemu drugog seta oduzeo servis Beretiniju, međutim, Italijan je uspeo da se vrati i izjednači na 2:2. Beretini je kod rezultata 5:4 imao meč loptu na servis Nemca, ali je nije iskoristio. Prošuštena šanda nije ga omela da nastavi u istom ritmu i baš kao i u prvom setu, u 12. gemu, je četvrti put u meču napravio brejk i završio dvoboj u Rimu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading