Srbin kapitulirao posle vrtoglavog preokreta: Đere zamalo slomio favorizovanog Hrvata, Čilić u četvrtfinalu Madrida!

Autor:

Sport

09.05.2019

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u četvrtfinale mastersa u Madridu pošto je u osmini finala poražen od favorizovanog hrvatskog tenisera, Marina Čilića sa 6:4, 3:6, 2:6 posle velikog preokreta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đere prokockao ogromnu šansu

Ovo je bio prvi međusobni meč  Srbina i Hrvata, pa smo na startu  gledali odmeravanje snaga.

Srpski teniser se očigledno osećao odlično na terenu u prvom setu, forsirao je svoju igru od starta meča.

Bez brejka, ali i prilika se igralo u prva četiri gema. Srbin je propustio dve brejk lopte u petom gemu, Čilić je izdržao prvi ozbiljniji pritisak i nije tada poklekao, ali kasnije mu nije bilo pomoći.

U devetom gemu Đere je sjajno zaigrao, izgledalo je da sa lakoćom šalje neodbranjive udarce u protivničko polje. Hrvatski as je bez osvojenog poena potpisao kapitulaciju, a poslednja forhend paralela donela je prvo vođstvo teniseru iz Srbije, koji je perfektno odservirao za prvi set.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Hrvat je u nastavku igrao veoma nervozno, a maestralni  Đere koristi Čilićevu indisponiranost i pravi brejk odmah na startu drugog seta.  Srbin stiže do 3:1, ali onda je usledio strašan preokret Hrvata. Dobio je 6 uzastopnih gemova, a onda je, logično imao veliku psihološku prednost u narednom setu.

U odlučujećem setu, Hrvat je načinio brejk u trećem gemu i krenuo ka pobedi. Mladi teniser iz Srbije kao da je izgubio snagu i sigurnost u svoje udarce. A onda je sve bilo jasno kada je Hrvat napravio drugi brejk u trećem setu, za vođstvo od 4:1. 

Pripretio je Srbin u poslednjem gemu na Čilićev servis, ali nije imao snage za preokret.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading