KRUNIĆEVA POSTAJE NAŠ PRVI REKET!

Sport

31.08.2017

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi prvi reket Srbije u ženskoj konkurenciji postala je Aleksandra Krunić, pošto se talentovana teniserka plasirala u treće kolo US Opena pobedom nad Ajlom Tomanović 2:0 u setovima (6:3, 6:2).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Krunićeva postaje prvi reket Srbije

Krunićeva je ovom pobedom pokazala da slavlje nad sedmom teniserkom sveta, Johanom Kontom, u prvom kolu nije slučajnost, te da ima šansi da još više napreduje na turniru u Njujorku.

Aleksandra je ponovo pokazala da obožava da igra na poslednjem Grend slemu, gde je 2014. godine stigla do četvrtog kola, izbacivši između ostalih i Petru Kvitovu.

U prvih pet gemova videli smo tri brejka, Aleksandra je vodila sa 3:2, a onda je još jednim brejkom okončala set posle dva rutinski dobijena gema na svoj servis – 6:3. 

Drugi set je bio manje neizvestan, pošto je naša teniserka već na startu oduzela protivnici servis i lagano privela meč kraju posle toga za konačnih 6:2.

Krunićeva će od iduće nedelje biti najmanje 65. na svetu, a moguća su čak i pomeranja do 60. pozicije. Jelena Janković, nekada prvi reket sveta, i doskora naša najbolje plasirana teniserka, nastavila je slobodan pad, pa će na najnovijem rangiranju zauzeti tek 71. mesto.


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading