VIKTOR NE MOŽE BEZ DRAME: Troicki preokretom do drugog kola US opena

Autor:

Sport

30.08.2017

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo poslednjeg Gren slem turnira sezone, US opena. Troicki je na startu turnira u Njujorku posle velike borbe pobedio Norbeta Gombosa 3:2, po setovima 3:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Viktor se namučio na startu US opena

Troicki i Gombos je trebalo da igraju u utorak, ali je njihov meč pomeren zbog kiše. Bio je ovo prvi duel 52. i 84. igrača sveta, a srpski teniser je došao do pobede posle preokreta.

Slovak je dobio prvi set 6:3, pošto je u devetom gemu napravio brejk, a onda je na svoj servis došao do 1:0. Naš teniser je bolje igrao u drugom setu, a napravio je brejk u devetom gemu. Slovak je prethodno u sedmom gemu imao šanse da napravi brejk, ali se Viktor izvukao. Troicki je potom kaznio greške rivala, napravio brejk, a onda je na svoj servis došao do 6:3.

Slovački teniser je briljirao u trećem setu i lako stigao do 6:3. U četvrtom setu vodila se velika borba, a Troicki je u desetom gemu napravio brejk i stigao do 2:2 u setovima. Srbin je u petom setu poveo 3:0, Slovak je stigao do 3:3, ali je Viktor osvojio naredna tri gema i zasluženo je stigao do pobede.



Troicki će u drugom kolu igrati protiv Ukrajinca Aleksandera Dolgopolova. Ukrajinac je trenutno na 64. mestu ATP liste. Srbin i Ukrajinac odigrali su tri meča u karijeri, a Viktor vodi 2:1 u pobedama. Ove godine igrali su na Mastersu u Indijan Velsu, a slavio je Dolgopolov sa 2:0 u setovima. 


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading