Azarenka razume Novaka: Roditeljstvo važnije od tenisa

Autor:

Sport

06.05.2019

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka rekla je posle eliminacije u drugom kolu Mastersa u Madridu od Sloun Stivens da je zadovoljna određenim segmentima svoje igre uprkos porazu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Viktorija Azarenka

Azarenka je u drugom setu pronašla svoju igru i uspela da odvede meč u treći set.

- Osećala sam se dobro u tom drugom setu, pogađala sam, dobijala važne poene. Igrala sam pametno i kretala se dobro. To je napredak. Ipak, nisam bila dobra na servisu, ništa nisam mogla iz toga da izvučem. Zapravo, nisam imala nikakav plan kako ću igrati - rekla je Azarenka i dodala:

- Uspela sam tokom meča da popravim nekoliko stvari i posebno sam srećna zbog toga.

Azarenka je dodala i da je doživela veliku promenu na mentalnom planu, nakon što je postala majka. Takođe, novinare je zanimalo i šta tačno znači njena izjava da je tenis samo posao, a ne i njen život.

- Kada ste mladi i kada odrastate, niste svesni da će detinjstvo jednostvano nestati, ispariti. Sve se tada vrti oko tenisa, treninga, kondicije, turnira, sve je u pobedama i dostignućima. Tako tenis postane vaš život. Sve u tvom timu se vrti oko tebe, iako se baviš individualnim sportom. Kada sam postala majka, sve to je palo u drugi plan - objasnila je Beloruskinja i dodala:

- Bez obzira na to koliko volim tenis, sada ima sina i to je takođe veoma važno. Ljubav prema tenisu se neće promeniti nikada. Ako me pitate da li se i dalje ’ložim’ na tenis... da, naravno! Ali, prioriteti se menjaju. Ako bih morala da biram da li ću otići na turnir ili ostala sa svojim sinom, tu ne bi bilo izbora. Ostajem uz sina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading