Sjajni Đere preokretom do novog polufinala!

Autor:

Sport

26.04.2019

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Laslo Đere nastavio je da pruža odlične partije na turnir u Budimpešti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Laslo Đere

Srpski teniser plasirao se u polufinale posle velike borbe u meču sa Gruzinom Nikolozom Basilašvilijem, 3:6, 6:2, 6:3. Meč je trajao 107 minuta.

Đere je još jednom pokazao da mu prija da igra na šljaci i da se tu najbolje snalazi. Ovo mu je treće polufinale u 2019. i postoje dobri izgledi da vidimo finale dva tenisera iz Srbije, pošto u drugom polufinalu Filip Krajinović igra sa Francuzom Pjer-Igoom Erberom.

U uvodnom setu, Basilašvili prvi je napravio brejk i to u petom gemu, ali Đere je odmah uzvratio istom merom.

Ipak, Basilašvili je u osmom gemu još jednom oduzeo servis Laslu i ubrzo došao do početnog seta.

Laslu je ovo treći plasman u polufinale ove sezone

Sasvim druga slika viđena je u nastavku meča. Đere je zaigrao znatno bolje, načinio je brejk u drugom gemu, potom poveo sa 3:0, da bi posle 5:2 u osmom gemu još jednom oduzeo servis protivniku, za 1:1 u setovima.

U setu odluke, išlo je sve kao pod indigom, opet je imao brejk u drugom gemu, pa prednost od 5:2. Uspeo je Basilašvili da smanji na 5:3, a onda ozbiljno pripreti u devetom gemu u kom je Đere servirao za meč.

Imao je Gruzin 15:40, ali Đere nije paničio, dobio je četiri poena u nizu i završio posao oko plasmana među četiri najbolja.

Tamo će mu protivnik biti 55. teniser sveta, Italijan Mateo Beretini koji je pobedio Urugvajca Pabla Kuevasa, 6:3, 1:6, 6:3.

Đere se do sada nikad nije sastajao sa Italijanom, a ulazak u polufinale obezbedio mu je 29. mesto na ATP listi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading