ŠTETA, ŠTETA, ŠTETA: Lajović bez još jednog podviga, Fonjiniju titula u Monte Karlu!

Autor:

Sport

21.04.2019

12:28 >> 14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da osvoji Masters u Monte Karlu. Njega je u velikom finalu savladao italijanski teniser Fabio Fonjini sa 6:3, 6:4.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lajović vs. Fonjini u finalu Monte Karla

Fonjini je odneo pobedu posle jednog časa i 36 minuta igre i time došao do prvog Mastersa u karijeri.

Uprkos porazu, Lajović će od ponedejlka imati najbolji rang u karijeri i biće 19. teniser na svetu.

U finalnom meču Duci nije bio na nivou kao u prethodnim duelima. Fonjini je tokom celog meča bio bolji rival, pa je na kraju zasluženo stigao do najvećeg trofeja u karijeri.

Meč je krenuo dobro za Lajovića, u trećem gemu je napravio brejk i poveo sa 2:1. Ipak, u tom trenutku u potpunosti staje, što Fonjini koristi da osvoji tri gema u nizu i povede sa 4:2. Italijan je bez problema sačuvao prednost do kraja seta, pa je ovaj deo igra osvojio rezultatom 6:3.

Na startu drugog seta videli smo po brejk na obe strane. Ključni momenat bio je peti gem u kojem je Fonjini još jednom oduzeo servis našem teniseru. Posle ovoga sve je bilo rešeno, do kraja meča Lajovič nije uspeo ozbiljnije da zapreti rivalu, pa je Fonjini stigao do zaslužene pobede.

Tok meča mogli ste da pratite na našem sajtu

DRUGI SET

4:6 Fonjini osvaja Masters u Monte Karlu! Italijan je ubrzo stigao do tri meč lopte, prvu nije iskoristio, ali drugu jeste, pa je stigao do najvećeg uspeha u karijeri.

4:5 Lajović se ne predaje, uz malo muke osvaja gem. Fonjini u narednom servira za titulu.

3:5 Fonjini nastavlja sa sjajnom igrom i sa nulom osvaja gem na svoj servis, Duci pred porazom

3:4 Lajović smanjuje prednost Italijana

2:4 Potvrđuje brejk Fonjini, ali ima još da se igra.

2:3 Brejk! Loš gem za Dušana, koji svojom greškom gubi gem. Fonjini je u ovom gemu osetio problem sa zadnjom ložom i zglobom i zatražio je medicinski tajm-aut.

2:2  Imao je Lajović u ovom gemu priliku za novi brejk, ali nije uspeo da je iskoristi. Šteta, bio je to dobar gem, dugo je trajao. Italijan je izjednačio.

2:1 Polako Lajović dolazi polako do svoje igre. Siguran je na svoj servis.

1:1 Ekspresno vraća Lajović brejk! Samo da se reši nervoze, ponovo je zaplesao Duci po terenu.

0:1 Brejk odmah na startu za Fonjinija! Ne može Lajović da veže nekoliko dobrih udaraca.

KRAJ PRVOG SETA Lajović - Fonjini 6:3

RepublikaFoto: Tanjug/AP

3:6 Italijan stiže do prvog seta! Ne igra ni Fonjini sjajno, nema atraktivnog tenisa, što smo i mogli da očekujemo s obzirom na važnost meča. Lajović mora da zaigra agresivnije!

3:5 Uspeo je Lajović nekako da ostane u setu, izgleda da previše razmišlja, veliku borbu vodi sam sa sobom.

2:5 Potvrđuje Italijan brejk i stiže da jedan gem od prvog seta! Lajović igra od sjaja do očaja, greške ga skupo koštaju.

2:4 Brejk za Fonjinija! Stao je Lajović. Italijan lako upija njegove poene, mora odlučnije ako želi pobedu Lajović.

2:3 Siguran Italijan na svom servisu, kratke razmene, potpuno drugačiji gem od prethodnog, veliki je pritisak, oba tenisera tipuju na prvu masters titulu

2:2 Pripretio je Fonjini, ali poen koji smo imali priliku da gledamo na brejk loptu je nestvaran. Spektakularan poen pripao je Dušanu Lajoviću koji je stigao nemoguće i vratio lopticu u teren, za ovacije na tribinama. Međutim, nažalost previše je forsirao Lajović i dvaput jeftino dozvolio Fonjiniju da vrati brejk!

2:1 BREJK! Lajović posle nekoliko sjajnih udaraca stiže do velikog brejka posle greške Fonjinija!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

1:1 Lajović izgleda stegnuto na startu meča, ali smireno igra srpski teniser. Nekoliko dobrih Dušanovih forhenda i uspeva da dobije prvi gem, lakše se diše.

0:1 Italijan siguran na svom servisu, odlučni, siloviti udarci su mu doneli prvi gem u ovom finalu. Sa nulom Fonjini dobija gem.

Ne treba da budemo skromni ni mi ni Lajović jer je naš predstavnik ceo turnir odigrao na veoma visokom nivou.

Srbin igra svoje prvo ATP finale u singlu i to na jednom od najprestižnijih teniskih turnira. Sa druge strane, ni Italijan koji je znatno duže među teniskom elitom, igra tek prvo masters finale.

Fonjini koji je 2014. imao renking karijere 13. mesto, trenutno je 18. i sa te strane jeste favorit, s obzirom da je Lajović tek 48. na ATP listi.

Najveći uspeh pre ovog u Monte Karlu, Lajoviću je bilo polufinale turnira serije 250 u Riju 2016. a na masters turnirima prošlogodišnje četvrtfinale Madrida. Sa druge strane Italijan je odigrao u karijeri 18 ATP finala i osvojio je osam titula, a najveću još 2013. u Štutgartu na turniru serije 500. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading