Ono što je rekao Vavrinka neće se svideti Novakovim navijačima!

Autor: B92.net, Republika

Sport

07.04.2019

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Stan Vavrinka izjavio je da je njegov sunarodnik Rodžer Federer najbolji igrač u istoriji sporta.

RepublikaFoto: instagram.com/stanwawrinka85
Sten Vavrinka

Vavrinka, koji je do sada osvojio tri Grend slem titule, kaže da je igrati protiv članova "velike trojke" bilo nešto najteže i najizazovnije za njega.

Ipak, i pored toga, može da se pohvali činjenicom da je uspevao da pobedi i Federera i Đokovića i Nadala.

- To mi je bilo najteže, biti deo generacije u kojoj su Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković, oni su sve osvajali. Bilo je teško nositi se sa tim i naći način da se oni pobede, naročito onda kada su svi mislili da ja to ne mogu. Bilo su gotovo nepobedivi, tako da mi je bio najveći izazov da se nosim sa njima - rekao je Vavrinka.

Vavrinka je osvojio Australijan Open 2014, Rolan Garos 2015. i US Open 2016. I bez obzira što ima dosta komplimenata za Đokovića i Nadala, ipak ističe da je Federer nešto posebno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Za nas je on najbolji... Novak Đoković

- Oduvek mi je bilo lepo što dolazimo iz iste zemlje. Znamo se godinama. Kada sam počeo da igram, bio sam mlad, nije me bilo na ATP listi. Mnogo mi je pomogao, imao sam priliku da treniram sa najboljim igračem na svetu - dodao je Vavrinka.

Kaže i da mu je osvajač 101 profesionalne titule davao konkretne savete.

- Tada je bio broj jedan i davao mi je bitne savete, kako bi mi pomogao da što pre dođem do vrha, bilo je to lepo od njega. Igrali smo zajedno i na Olimpijskim igrama i osvojili zlato. Uvek je bilo teško igrati protov njega, ne zato što smo prijatelji, već pre svega što je najbolji koji je ikada igrao ovu igru - zaključio je Vavrinka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading