Federer digao teniski svet na noge: Počistio mladu nadu i dokazao da je prerano za penziju!

Autor:

Sport

30.03.2019

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarac, Rodžer Federer će igrati svoje jubilarno, 50. finale na turniru Serije 1.000. Švajcarac je u polufinalu bio bolji od Denisa Šapovalova, 6:2, 6:4 i tako zakazao borbu za trofej sa Amerikanceo Džonom Iznerom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federer u finalu Majamija

Federer je posao u polufinalu protiv kanadskog tinejdžera završio za svega 74 minuta i sada ima veliki priliku da osvoji 28. masters titulu.

Njegov protivnik u velikom finalu biće Amerikanac Džon Izner koji je pretgodno bio bolji od drugog kanadskog tinejdžera, Feliksa Ožea Alijasima, 7:6 (3), 7:6 (4).

Federer je u početnom setu dva puta načinio brejk,. u trećem i petom gemu i to mu je bilo dovoljno da posle 36 minuta povede u meču.

Švajcarac je igrao furiozno, a u drugom setu dovoljan mu je bio brejk u trećem gemu. Iskoristio je drugu meč loptu na servis protivnika.

Kada je reč o mečevima Federera i Iznera, biće ovo njihov osmi okršaj, a Švajcarac u pobedama vodi sa 5:2. Plasmanom u finale Federer je postao teniser sa najvećim brojem finala na masters turnirima (50), ima jedno više od Rafaela Nadala.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading