Švajcarac ponovo promenio ploču: Federer ispljuvao Đokovića, a sad mu se divi!

Autor:

Sport

29.03.2019

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer ponovo je govorio o svojim najvećim rivalima, Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu, iako je on trenutno u najboljoj formi od "velike" teniske trojke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer i Novak Đoković

Nakon eliminacije u osmini finala mastersa u Majamiju Novak je priznao da je zbog stvari koje su se dešavale van terena izgubio fokus, da ga je to poremetilo. Rodžer se odmah oglasio i nije štedeo Srbina, poručio je da to nije izgovor i da su se slične stvari dešavale i ostalim teniserima.

- Uvek postoji mnogo toga što se dešava, nezavisno od ATP politike, u mom životu, Novakovom, svačijem... Nekada zaista može da postane previše, umoriš se od stvari sa strane, pregovora.... To zna da oduzme energiju i skrene fokus, možda je to ovaj put osetio malo više, ne znam o čemu je tačno govorio, ali nije jedini, i meni se to dešavalo u prošlosti. Normalno je i nije izgovor, to je činjenica- rekao je Švajcarac.

Samo dan nakon ove izjave, Federer je promenio "ploču". Sada je pričao o tome kako se divi Novaku i Nadalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Onog momenta kada izađem sa terena za mene je sve završeno, ulazim u zonu opuštanja. Možda me je i to sačuvalo u mentalnom smislu da budem u stanju da izađem na naredni meč i da se ne osećam umorno- rekao je Federer.

Za Švajcarca su Đoković i Nadal drugačiji i zato im se divi.

- Za mene, to je jedini način da istrajem, zato se divim kako Novak i Rafa to rade drugačije. Recimo Rafa je sasvim drugačiji, on je uvek tako motivisan, fokusiran, pun emocija. Gledam ga i razmišljam o tome kako svi to radimo različito. Možda i oni isto tako gledaju mene i dive mi se kako ja uspevam da budem drugačiji u tim momentima- rekao je Federer.

Švajcarac se pobedom nad Kevinom Andersonom od 6:0, 6:4 plasirao u polufinale u kojem ga očekuje susret sa 20. nosiocem, Kanađaninom Denisom Šapovalovim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading