(+18) U OVOME je svako od nas bolji od Novaka

Autor:

Sport

26.03.2019

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković je govorio o prošlom životu, o odricanjima, o teškoćama sa kojima se susreo u profesionalnom tenisu, kao i povredi, meditaciji, porodici. Upoznajte jednog drugog, starog Novaka, ali ovaj novi nam je svima draži, ne lomi rekete, posvećen je porodici, tenisu i ponovo igra najbolji tenis na svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji teniser sveta

U opširnom intervjuu za "Vice" Novak se podsetio života pre ovog sada i otkrio tajne svoje duše.

Nole od avgusta 2015. ne jede meso, a jedno vreme je čak iz ishrane izbacio ribu i jeo samo povrće i voće. A kao i svi mladi, pio je Nole i alkohol.

- Godinama već ne pijem alkohol. Ranije jesam povremeno pio. Kao i svakog sportistu koji retko pije alkohol, jedna čaša bilo čega odmah bi me ubacila u mašinu i onda ne bih znao gde sam - rekao je Novak Đoković u intervjuu za portal "Vice".

Novak je više puta istakao da je povreda lakta bila prekretnica u njegovom životu.

- Povreda je definitivno bila velika prekretnica u mom životu. Čvrsto verujem da je viša sila meni na taj način rekla: "Okej, sada više ne možeš i moraš da uzmeš pauzu." I ja sam uzeo veću pauzu nego što su mi neki doktori prepisali. Oni su govorili: "Bićeš spreman posle tri-četiri meseca." Ja sam rekao: "Ne, hoću šest meseci, jer meni treba i mentalna pauza da emotivno napunim baterije. "Bio sam prezasićen - rekao je Đoković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta je objasnio kako je roditeljstvo uticalo na njegovu karijeru.

- Kada sam postao otac, to mi je dalo još jedan ogroman polet i zalet i tada sam imao najboljih petnaest meseci u svojoj karijeri. Kada sam postao roditelj, shvatio sam da ima mnogo više toga u životu čemu ja nisam posvetio dovoljno pažnje. Delovima sebe koji su možda ostali u nekoj vrsti mraka - rekao je Novak.

Osvajač 15 Gren slem titula smatra da je normalno da ljudi ne mogu svaki put da se iskontrolišu.

- Grešimo, ulazimo u situacije gde nemamo kontrolisanu emociju, reakciju. Pobesnimo, opsujemo, razbijemo nešto... Meni se sve to dešava na terenu, pa razbijem reket. U tom trenutku uopšte nisam ponosan na to jer znam da ne šaljem dobru poruku omladini. Svestan sam toga i trudim se da se u skladu sa time ponašam. Da moje reči i dela budu u harmoniji sa time, ali to nije uvek slučaj i prihvatam to kao neki stepenik u svom razvoju - rekao je Novak.

Prvi reket sveta objašnjava i kako pokušava da nađe svoj mir.

- Ne meditiram nego tihujem, kako se već kaže. Ista stvar. U pravoslavlju postoji taj termin, trpljenje i tihovanje. Praktikujem meditaciju već unazad skoro deset godina. Meditacija je i pranje sudova. Meditacija je i gledanje u zvezde. Meditacija je sve ono što čoveka dovede u to stanje uma da je potpuno prisutan. Sada imam mnogo više emotivne stabilnosti i vere u sebe, u svoje mogućnosti i svoje kvalitete - zaključio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading