MAJAMI - Novak u prvom setu palio motore, u drugom počistio Tomića

Autor:

Sport

23.03.2019

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi teniser sveta Novak Đoković pobedom nad Australijancem Bernardom Tomićem 7:6, 6:2 startovao je na mastersu u Majamiju.

RepublikaFoto: Starsport
Novak Đoković

Novaku Đokoviću je bilo potrebno 76 minuta da izađe na kraj sa Australijancem, a u trećem kolu čeka ga duel sa protiv Federika Delbonisa. Biće ovo prvi međusobni meč Srbina i Argentinca, koji je 83. na ATP listi.

 

Bio je ovo Đokovićev prvi trijumf na novom "Hard Rok" stadionu u Majamiju. Sjajno je srpski as krenuo po rekordnu sedmu titulu na mastersu na Floridi. Sve je mnogo bolje funkcionisalo nego protiv Filipa Kolšrajbera u Indijan Velsu kada je na iznenađenje svih poražen. Novak je najavio da je u Majami došao spreman i nema sumnje da ćemo iz meča u meč gledati sve bolje partije našeg asa.

Australijanac je parirao prvom teniseru sveta samo tokom prvog seta, dok Novak nije pronašao pravi ritam. Tomić je prvi napravio brejk za 3:2, ali je već u narednom gemu Đoković uzvratio riberjkom.

Odluka je pala u taj-brejku koji je srpski as dobio sa ubedljivih 7:2 i na kraju slomio otpor Australijanca. 

Drugi set bila je rutina za šestostrukog šampiona Majamija. Na startu je napravio brejk, još jedan u sedmom gemi i nakon 76 minuta igre bio je završen meč na "Hard Rok" stadionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading