Uspeh karijere "lakog luzera": Kecmanović uspeo ono što Đoković nije - Četvrtfinale Indijan Velsa

Autor:

Sport

13.03.2019

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plasmanom u četvrtfinale Mastersa u Indijan Velsu, Miomir Kecmanović je ostvario najbolji rezultat u svojoj seniorkoj karijeri. Iako je poražen u kvalifikacijama, mladi Srbin je dobio priliku kao "laki luzer", da u glavnom žrebu zameni Kevina Andersona, i to je na maksimalni način iskoristio, pronašavši mesto među osmoricom najboljih, a možda ni tu nije kraj.

Tekst potpisa

Kecmanović je eliminisao Japanca Jošihitu Nišioku, tako što mu je rival predao meč nakon završenog prvog seta, pošto je velike probleme imao još od sredine tog dela igre. Pokušao je da igra, ali je na kraju morao da preda.

Od trećeg gema Kecmanović je pritiskao servis Japanca, tada je imao prvu brejk loptu, koju nije iskoristio, dok je on sigurno dobijao svoje servis gemove, nedozvolivši Nišioki nijedan poen. Kod rezultat 3:2 za japanskog tenisera, Nišioka se požalio na određene probleme, ukazana mu je lekarska pomoć, tačnije masaža, a da nešto nije u redu, brzo se pokazalo na semaforu.

Mladi srpski teniser dobio je dva uzastopna gema sa nulom i prešao u vođstvo. Znake života Nišioka je pokazao u osmom gemu, uzeo je prve poene na servis srpskog igrača, a zatim uzvratio i ribrejkom, mada je Kecmanović imao gem loptu za 5:3.

Izuzetno važan deveti gem pripao je Kecmanoviću, koji je tek iz trećeg puta realizovao brejk loptu, a problemi Nišioke samo su se pojačali posle ovog maratanoskog gema. Ipak, radi se o japancu, a oni ne odustaju tako lako, pa je Kecmanović servirao za prvi set.

Mučno je bilo gledati Nišioku kako statira na terenu, dok trpi velike bolove, a nakon četiri servisa, srpski teniser je poveo sa 1:0 posle 47 minuta igre.

Nišioka je pokušao da servira u drugom setu, ali mu nije uspevalo, pa je morao da ”baci peškir” i čestita srpskom igraču na prolasku u narednu rundu, gde će ga čekati bolji iz duela Raonić- Štruf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Žika

13.03.2019 19:33

Bravo Kecmane!