ĐOKOVIĆ: Ne volim da gubim, nisam na najvišem nivou ali...

Autor:

Sport

13.03.2019

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković poražen je u Indijan Velsu u singlu, ali se zajedno sa Fabio Fonjinijem plasirao u polufinale dubla. Taj meč došao je samo sat nakon poraza. Đoković je nakon svega objasnio da je imao loš dan i da je i tokom dubla razmišljao o porazu u singlu

RepublikaFoto: Starsport
Novak Đoković

- Iskreno, ne volim da gubim. Posebno ne na ovakvim turnirima i posebno ne na turnirima na kojima sam ranije imao mnogo uspeha. Ali, to se dešava. Bio je ovo jedan od onih dana - rekao je medijima Novak Đoković nakon eliminacije u Indijan Velsu i poraza od Filipa Kolšrajbera.

- Moraš da prihvatiš ono što se desi i da okreneš sledeću stranicu. Što se tiče singla, Majami je sledeći korak. Ali još sam ovde, pokušaću da doguram što dalje u dublu, veoma sam uzbuđen zbog toga - rekao je Đoković koji se sa Fabiom Fonjinijem plasirao u polufinale u dublovima malo nakon poraza u singlu.

Đoković je kasno ušao u meč, izgledalo je kao da mu nedostaje snage i teško su mu padale duge razmene:

- Ima stvari na kojima moram da poradim. Nisam na najvišem nivou, polako idem ka tome i nadam se da ću se primaći željenoj formi u Majamiju.

RepublikaFoto: Starsport
Novak Đoković

Nervoza zbog poraza od Kolšrajbera bila je veoma jasno vidljiva u dubl meču, pa je Đoković pokuša besa da se reši bacanjem reketa. Kako je i sam rekao, imao je malo vremena između dva meča, svakako nedovoljno da se izbori sa emocijama.

- Morao sam da pređem preko poraza za manje od sat vremena, ali moram da priznam da sam razmišljao o njemu na terenu tokom meča dublova. Kada bih udario dobar ritern, pitao sam se zašto nije bilo tako i ranije u singlu. Ali, mislim da je to sve deo našeg sveta, deo tenisa i važno je da se oporavimo što brže. Za mene je u ovom slučaju dobro što igram i dubl jer imam priliku da ispravim greške. Mentalno nije lako da se resetuješ i da se fokusiraš odmah nakon poraza i da na pravi način uđeš tako brzo u novi meč - objasnio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading