Srbi haraju Kalifornijom: Krajinović nadigrao Gofana i prošao u treće kolo IV!

Autor:

Sport

10.03.2019

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavio se uspešan pohod srpskih tenisera u Indijan Velsu. Posle Novaka, Lasla i Miomira u treće kolo plasirao se i Filip Krajinović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Krajinović

On je u drugoj rundi savladao 20. nosioca Davida Gofana sa 2:0 (6:3, 6:3). Meč je trajao 84 minuta. Ovo je bio treći međusobni duel njih dvojica i prva pobeda Krajinovića.

U uvodna tri gema prvog seta viđeno je tri brejka, o kojih je dva napravio Filip. Ključni je bio šesti gem. Filip je vodio sa 3:2 i servirao. Gofan je imao četiri brejk šanse, ali nijednu nije iskoristio, pa je Krajinović poveo sa 4:2 Već u narednom gemu kaznio je Belgijanca i novim brejkom stekao nedostižnu prednost od 5:2. Srpski teniser nije iskoristio svoj servis da povede, ali je u devetom gemu napravio četvrti brejk i osvojio prvi set sa 6:3.

Krajinović je loše započeo drugi set. Gofan mu je odmah na startu oduzeo servis. Belgijanac je poveo sa 3:1 i činilo se da će se ići u treći, odlučujući set. Ipak, Filip nije tako mislio. Podigao je Srbin nivo igre, vezao pet gemova u nizu i stigao do velikog trijumfa i plasmana u treće kolo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Danas nije imao razloga za slavlje... David Gofan

Zanimljivo je da je trener Davida Gofana Tomas Johanson, koji je do nedavno vodio računa o Filipu. Napustio ga je na čudan način, a sada mu se Krajinović "osvetio".

Krajinovića u trećoj rundi čeka bolji iz duela Medvedev Mekdonald.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading