Nole je malo nervozan, razlog je bio na tribinama!

Autor:

Sport

10.03.2019

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobedom nad Bjornom Fratanđelom u drugom kolu Indijan Velsa Novak Đoković je ostvario 50. trijumf na ovom turniru, što je njegov lični rekord na turnirima iz Masters 1000 serije. Sa tribina ga je bodrio njegov idol, pa je bio malo nervozan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nole u 3. kolu Indijan Velsa

Imao je Novak brejk zaostatka, ali je uspeo da preokrene i da slavi sa 7:6 (7-5), 6:2.

- Treba mu odati priznanje, igrao je dobro i nije imao šta da izgubi, bekhend mu je bio izuzetan i hvatao ga je u penjanju. U prvom setu sam bio na konopcima, taj brejk je bio neizvestan i provukao sam se, a drugi je bio malo lakši nakon što sam osvojio prvi, osetio sam olakšanje, tako da sam završio meč sa pozitivnim utiskom- rekao je Đoković, koji u kalifornijskoj pustinji juri rekordnu šestu titulu.

Trebalo mu je malo vremena da dođe do svoje igre.

- Duga pauza uvek ima posledice, bio sam malo "zarđao", tražio sam oštrinu na terenu i ritam. Nije ovo bilo moje najbolje izdanje, ali nisam to ni očekivao. Osećam se dobro i radujem se sledećem meču- rekao je Đoković.


Sa tribina je meč posmatrao legendarni Pit Sampras, osvajač 14 Gren slem titula.
RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Moram da priznam da sam bio pomalo nervozan, ne dobijam priliku često da vidim Pita i bio sam prijatno iznenađen. Uzbudljivo je videti nekoga na koga sam se ugledao kad sam bio dete. Mislim da sam se u prvom setu previše trudio da ga impresioniram- rekao je prvi reket sveta.

U trećoj rundi Đoković će se sastati sa Filipom Kolšrajberom, koji je pobedio Nika Kirjosa sa 6:4, 6:4. 


Nemac je trenutno 39. na svetu, a Novak ga je dobio u osam od devet međusobnih okršaja, uključujući i poslednji meč, baš u Indijan Velsu 2016. godine kada je bilo 7:5, 7:5.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading