Đoković otkrio kako mu je Indijan Vels prošle godine pomogao da se vrati na svetski vrh!

Autor:

Sport

08.03.2019

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković će u subotu uveče krenuti u pohod ka novom trofeju u Indijan Velsu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković juri šestu titulu u Indijan Velsu

Najbolji teniser sveta u drugom kolu igra protiv Amerikanca Fratanđela.

Novak je pred početak takmičenja u kalifornijskoj pustinji govorio o prošlom učešću i Indijan Velsu. Tada je imao velike probleme sa laktom, ali je, ipak, odlučio da odigra prvi Masters sezone, gde ga je na startu izbacio Japanac Danijel i tako mu naneo jedan od najtežih poraza u karijeri.

Japanac je slavio 7:6, 4:6, 6:1 i izbacio Đokovića iz Top 20 sa liste. Godinu dana kasnije, Đoković je opet broj 1.

- Nisam bio spreman da se takmičim na ovom nivou prošle godine. Ubeđivao sam sebe da jesam, ali iskreno nisam. Većina članova mog tima u to vreme je bila protiv igranja na Indijan Velsu i Majamiju, jer je bilo previše brzo posle operacije - rekao je Đoković.

Posle tog turnira u Indijan Velsu, za Novaka je sve krenulo na bolje, suvereno je osvojio Vimbldon, US Open, i masterse u Sinsinatiju i Šangaju. Postao je prvi teniser u istoriji koji je osvojio Zlatni masters. Sa broja 22 je veoma brzo ponovo stigao tamo gde mu je mesto, na čelnu poziciju ATP liste.

- Bilo je prilično zabavno putovanje ovih poslednjih 12 meseci. Ne žalim što sam igrao IV i Majami. Iz ove perspektive, mogao sam, morao sam da donese drugačiju odluku, ali verujem da mi je to bila važna lekcija koja mi je pomogla da napravim neverovatne rezultate u narednih sedam, osam meseci i vratim se na broj 1 za manje od šest meseci. Sumnjao sam i preispitivao sve, prvi put iskusio operaciju u životu, nešto što nikad nisam doživeo ranije. Nisam znao šta da očekujem. Morao sam da se upoznam sa novim osećajima, mentalno, fizički, emocionalno. Bila je to sjajna poučna kriva za mene - kaže Novak.

Turnir u Kaliforniji će mu biti prvi od Australijan opena gde je 27. januara osvojio 15. GS u karijeri. Đoković ima priliku da postane prvi teniser koji je šest puta osvajao masters u Indijan Velsu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading