NOLE U PUSTINJI RUŠI FEDERERA I NADALA

Autor:

Sport

06.03.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković (31) stigao je u Indijan Vels da još jednom stavi svima do znanja da mu je mesto u istoriji ispred Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Najbolji srpski teniser nastavio je noćas put do finala, prema mišljenju mnogih, petog grend slema u sezoni, a ako dogura do samog kraja, Nole će osvojiti rekordnu šestu titulu u kalifornijskoj pustinji i tako prestići Švajcarca sa kojim trenutno deli tron.

Novak Đoković

Đokoviću bi to bila 33. masters titula, po čemu bi se izjednačio sa Špancem. Taj podvig neće biti lak, imajući u vidu da je i Nadal u solidnoj formi. Međutim, Novak je od osvajanja Australijan opena dobro napunio baterije tokom druženja sa porodicom u Srbiji i sad je spreman za novu titulu. Zato svi očekuju da će turnir u Indijan Velsu biti dvoboj Srbina i Španca, a koliko su dominantni na mastersima, govori podatak da zajedno imaju više titula (65) nego svi ostali aktivni teniseri zajedno (55).

Pritom, Nole brani samo deset bodova iz 2018. jer ga je Japanac Taro Danijel prošle godine izbacio na startu. Ni Rafa nije igrao prošle godine zbog povrede, pa će samo dodatno učvrstiti prva dva mesta na ATP listi. Ono što je obojici zajedničko je emotivna povezanost sa Indijan Velsom. Novak je u Kaliforniji igrao svoje prvo finale na velikim turnirima davne 2007. i izgubio ga upravo od Nadala.

Foto: Tanjug/AP

"Fedalu" teško sa Srbinom

Koliki je Novak Đoković favorit na ovogodišnjem Indijan Velsu, najbolje govori podatak da su Amerikanci udružili Federera i Nadala protiv njega.

- Biće potrebno mnogo muke, pa i više od toga, da neko iz dueta Fedal osvoji Indijan Vels ove godine. Ako Nole nastavi da igra kao do sada, niko neće moći da ga zaustavi na putu do šeste titule, ali i u nastavku sezone - smatra analitičar ESPN Bred Gilbert.

MASTERS TITULE

Rafael Nadal      

Novak Đoković  

Rodžer Federer     

Andre Agasi        

Endi Mari          

33

32

27

17

14

TITULE NA INDIJAN VELSU

Novak Đoković 

Rodžer Federer 

Rafael Nadal 

Džimi Konors 

Majkl Čeng 

5

5

3

3

3

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading