Federer nadomak 100. ATP trofeja

Autor:

Sport

01.03.2019

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u finale turnira serije 500 u Dubaiju, pošto je bez većih problema savladao mladog Hrvata Bornu Ćorića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Slavni Švajcarac je u polufinalu pobedio Ćorića posle 68 minuta igre rezultatom 6:2, 6:2, pa će se za svoju jubilarnu 100. ATP titulu boriti protiv Grka Stefanosa Cicipasa, koji je prethodno eliminisao Francuza Gaela Monfisa. 

Federer je odigrao ubedljivo najbolji meč u Dubaiju, dok je na drugoj strani naišao na umornog Ćorića, koji je u poslednja tri dana na terenu proveo više od osam sati, dok je u četvrtfinalu protiv Basilašvilija meč završio posle ponoći. 

Švajcarski teniser je slavio posle dva uzastopna poraza od Ćorića, pa sada u ukupnom međusobnom skoru ima prednost od 3:2. On će i u finalu imati priliku za "osvetu" Cicipasu, koji ga je u januaru nadigrao na Australijan openu.

Finale turnira u Dubaiju možete pratiti u subotu na Sport Klubu 1 od 16:00. 

Federer bi pobedom u finalu došao do 100. ATP trofeja karijeri, a osmog u Dubaiju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading