Nema ni trunke srama: Otmičar priznao brutalnu otmicu Jeleninog dede, pa smislio izgovor!

Autor:

Sport

24.02.2019

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Višim sudom u Valjevu završeno je suđenje optuženima za otmicu Milosava Radisavljevića (81), dede Jelene Đoković, supruge najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

RepublikaFoto: Promo foto
Novak i Jelena Đoković

Otmica se odvila u Ljigu u julu 2018. godine, kada su otmičari ušli u u kuću Jeleninog dede, oteli mu mobilni telefon i 26.000 dinara  a zatim ga odveli u kukuruzište i lisicama vezali za stub i ostavili samog. Od porodice su tražili otkup u visini od dva miliona evra. Ipak, njegovo zapomaganje čuo je komšija, koji mu je pružio pomoć i oslobodio ga, pa se otmica nije završila onako kako su otmičari planirali.

Završne reči u Valjevu izneli su prvooptuženi Branislav Matić i Dragan Jerinić, koji mu je pomogao u ovom gnusnom zločinu. Matić je priznao krivicu, dok se Jerinić branio da nije učestvovao u otmici.

- Sam sam izvršio otmicu dede Jelene Đoković. Jerinića sam označio kao pomagača pod pritiskom koji je na mene izvršila policija posle hapšenja. Kajem se zbog otmice! Izvinjavam se porodicama Đoković i Ristić. Na taj korak sam se odlučio da bih došao do novca za lečenje sestrine bolesne dece, pravdao se Matić.

RepublikaFoto: youtube.com/ RTS Prikazuje
Milosav Radisavljević sa svojom unukom Jelenom

Tužilaštvo je izričito i za Matića traži maksimalnu kaznu zatvora od 12 godina, nešto bolje prošao je Jerinić za koga tužioci traže kaznu od 10 godina.

Jelenin deda Milosav Radosavljević nije prisustvovao iznođenju završnih reči zbog teškog zdravstvenog stanja, a neće se pojaviti ni na izricanju presude.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading