NOVAK: UDARIO SAM JAKO U ZID

Autor:

Sport

21.02.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković (31) 5. juna 2016. osvojio je sveti gral. Međutim, to podizanje pehara na Rolan Garosu ga je potpuno ispraznilo, zbog čega je doživeo krah na Vimbldonu i Olimpijskim igrama u Riju, a dve godine kasnije pao je na 22. mesto ATP liste. Nole je danas opet prvi reket planete, ali ne zaboravlja kroz šta je prošao u najbolnijem trenutku u karijeri. Desilo se to tokom meča trećeg kola grend slema u Londonu, koji je izgubio od Sema Kverija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Bio sam u toj maloj prostoriji gde smo čekali da kiša stane. Kada je prekid, obično sam sa timom, razgovaramo o taktici, pripremam se, zagrevam... Međutim, tada sam poželeo da budem sam i gledao sam slepo u zid. Nisam osetio apsolutno nikakvu motivaciju niti emociju vezanu za pobedu u tom meču. Tad sam prvi put u karijeri osetio da nemam svrhu. Emotivno sam udario u zid. Takvi trenuci nam dozvoljavaju da shvatimo da imamo priliku da se izdignemo iz pepela kao feniks - prisetio se Đoković.

Novak je hteo da se vrati na najviši nivo, ali ni fizički ni emotivno nije bio spreman. Imao je mnogo dilema i sumnji u glavi, ali sad je zahvalan što je prošao kroz sve to.

- To me je ojačalo. Bilo je potrebno nekoliko meseci da se vratim u željenu formu. Međutim, više od toga je bilo potrebno da pronađem mentalnu i emotivnu uravnoteženost. Trenirao sam i bio posvećen, ali kada nemate mentalnu jasnoću, onda je to sve uzalud - naglasio je srpski as.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading