ALEKSANDRA PRETI JELENI: Krunićeva uskoro postaje srpski broj jedan na WTA listi!

Autor:

Sport

21.08.2017

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska teniserka Jelena Janković zadržala je 68. mesto na najnovijoj WTA listi, dok je Aleksandra Krunić napredovala za osam pozicija i sada je 77. igračica sveta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Krunićeva je briljirala na turniru u Sinsinatiju

Krunićeva je prošle nedelje pružila odličnu igru na WTA turniru u Sinsinatiju, gde je u kvalifikacijama savladala Soranu Kirsteu i Frančesku Skjavone. Srpkinja je potom u prvom kolu pobedila šampionku Rolan Garosa Jelenu Ostapenku, ali je,nažalost, eliminisana od Karle Suarez Navaro. Ako Krunićeva nastavi sa dobrim rezultatima, mogla bi uskoro da postane najbolje rangirana srpska teniserka i da pretekne Jankovićevu.

Jankovićeva ima 880 bodova, a Krunićeva je sakupila 766. Od ostalih srpskih teniserki Ivana Jorović pala je za jedno mesto, na 181. poziciju sa 306 bodova, dok je Nina Stojanović ostala 184. sa 300 bodova.

Prvo mesto zadržala je Čehinja Karolina Pliškova sa 6.390 bodova, a na drugom mestu ostala je Rumunka Simona Halep sa pet bodova manje. Špankinja Garbinje Muguruza je posle osvajanja turnira u Sinsinatiju napredovala za tri mesta i sada je treća teniserka sveta sa 5.860 bodova.

Potom slede Elina Svitolina, Karolina Voznijacki, Anđelika Kerber...

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading